• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
martosound - специалист
Здравейте,
:yawinkle:

Преди две години купих няколко крушки V-TAC модел VT-1864. Произведени са през 2013 година.

Параметри:
100-240V, 50/60Hz, E27, 12W, 1055Lm, 4500K, 200°, 72mA

Подробно ревю със снимки, информация за драйвера, данни за работната температура, информация за трепкането на светлината и др. публикувах на следния адрес: http://budgetlightforum.com/node/47272

:tonqe:
martosound - специалист
antonioven написа:
За съжаление алуминиевият радиатор е много добре залепен, за да достигна до захранването трябва до срежа и останалата част от корпуса. Засега ще се въздържа защото смятам да я ползвам така с открити светодиоди. Иначе са лепнали и малко термо-паста.
Здравей,

Охладителя не е залепен към корпуса на лампата - просто е набит плътно към външната част. С една права отверка се изважда много лесно. Вкарваш я в улея където си отбелязал със стрелките, заклинваш към кръглата част и напъваш като щанга. По същият начин е направен и 12W модел от новото производство.
rutaro - специалист
Най вероятно до драйвъра ще стигнеш, като свалиш металното нещо отдолу, което прилича на габърче после развиеш самия цокъл, който е щанцован, но с клещи се развива.
hidrazin - майстор
martosound написа:
...Подробно ревю със снимки, информация за драйвера, данни за работната температура, информация за трепкането на светлината и др. публикувах на следния адрес: http://budgetlightforum.com/node/47272...
Супер! Поне стана ясно че ламбите Джик-Так не стават за никакъв к...ур.
Далече от тези боклуци!!!
:partyman:
ivan_v - специалист
Някой опитвал ли е да намали тока на драйвера ?
Очевидно основния проблем на тази крушки( причиата да не доживеят до рекламираните 50 000часа) е ,че 10-то вата трябва да преминат пред пластмасовия корпус, което причинява опасна за диодите температура. И понеже няма да е много безопасно да се преправя корпуса остава по-лесния вариант- да се намали мощността. При захранванията с баластен кондензатор е лесно ( намаляне стойността на конденатора ), но този тип са с драйвер.
Най-вероятно може да се намали мощността, ако се преправи схемата на свързване на 20-те диода. Да се направят на две групи в паралел, всяка с по 10 диода последователно. Така токът ще остане 50mА, но напрежението вече ще 90V
VLADO66 - майстор
Именно охлаждането ме спира да купя едни пури за прожектор тип вана, за да експериментирам.Не ми се дават 70 лв. за 10 броя и после да се окаже че ще изкарат колкото нажежаемите
Gnus - специалист
martosound написа:
Здравейте,

Преди две години купих няколко крушки V-TAC модел VT-1864. Произведени са през 2013 година.

Параметри:

Подробно ревю със снимки, информация за драйвера, данни за работната температура, информация за трепкането на светлината и др. публикувах на следния адрес: http://budgetlightforum.com/node/47272

По стара българска традиция, един българин плюе друг българин пред света.
Обаче тук сме си наши хора. Я кажи, каква е твоята позиция във В-Так?

Куполът при теб изглежда лесно разглобяем, а колегата го е рязал, а и с наличните крушки пробвах, никоя не се развива. Как си го направил?
martosound - специалист
Качвам схемите на VT-1864, 12W, 4500K

Схема на VT-1864 производство 2013 година:
Изображение

Схема на VT-1864 производство 2016 година:
Изображение
martosound - специалист
Gnus написа:
martosound написа:
Здравейте,

Параметри:

По стара българска традиция, един българин плюе друг българин пред света.
Обаче тук сме си наши хора. Я кажи, каква е твоята позиция във В-Так?

Куполът при теб изглежда лесно разглобяем, а колегата го е рязал, а и с наличните крушки пробвах, никоя не се развива. Как си го направил?
Той куполът не се развива. Просто е залепен с някакво бяло лепило - прилича на силикон. Разлепя се много лесно - напъваш го леко с една права отвертка и излиза. Първоначалното производство на тези крушки беше с масивна алуминиева отливка покрита с термопластмаса и светодиодите се охлаждаха добре. След 5 часа работа максималната температура на диодите (Tsp) е съвсем прилична - 83 градуса. При новото производство охлаждането е от две отделни части, които са пресовани една в друга - горната кръгла част(върху която е монтирана със силиконова паста алуминиевата подложка с диодите) спрямо страничния корпус на лампата. При този вид алуминият е по-тънък(направили са го за поевтиняване) и охлаждането е по-лошо. Температурата на диодите стига към 90 градуса, но е все още в поносими граници.
Иначе аз нямам нищо общо с тази фирма - най обикновен потребител съм и си изразявам мнението. :yawinkle:
fox_vt - майстор
Сложил съм подобни на тази фирма в килера тоалетната и малкия коридор.В кухнята имам луна от масивен алуминий 10 вата тяхна от преди 4 години всичко свети.От почти толкова време имам тяхна лента във алуминиев профил за осветление на кухненския плот никакъв проблем.Една подобна крушка на филипс е 5 пъти по скъпа и нагоре,но ако се намери някой да ми я купи бих я пробвал.Незнам как ще прозвучи но ако китайчето струва 3-5 лв срещу 30 кинта за филипс за същата мощност кой може да ми гарантира че ще издържи тия години и че светодиодите не са китайски :?: За парите на филипса разговорно ще купя един кашон китайци всеки месец ще ги сменям.Оная тема на колегата купил панел за 100++ кинта със 2 метра китайска лента и драйвър айде стига.Никой производител не е тествал ЛЕД продукцията си и никой не може да гарантира за нея.
Гледах клипчета за ве так и там е трагедия но или са подобрили качеството или това е било менте на ментето :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: