• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Най-важното е пералнята да е добре нивелирана и на здрава основа..имаше един проблем с пералня, която беше върху ламинат.. махнаха ламината под нея и всичко се оправи :supz:
fox_vt - майстор
Hoвoceлckи написа:
При старите перли в инструкцията пишеше при пране на 1/2 да се изключва центрофугата. Идеята е, че по-малкото дрехи не се разпределят равномерно при бързото ускоряване на центрофуга (остават на топка). Опитайте с количество пране близко до абсолютния максимум.
Попадал съм на някаква турска пералня, която имаше изключвател, активиращ се от такива галеми амплитуди на казана. За кратко изключва двигателя с идеята прането да се разхвърля вътре (разпредели) по равномерно. Така ако трябва няколко пъти, докато се развърти спокойно. Та този изключвател беше залепнал. Тук едва ли се използва тази "технология"... само споделям.
Нашата аристон има такава функция която се активира даже и от наличието на прекомерна пяна останала във барабана при центрофуга.Понеже е инверторна не изключва двигателя а намаля оборотите до някакви точно определени с цел пренареждане на прането.Това може да се повтори няколко пъти докато баланс датчика не каже ОК.
Инак по темата аз ли не разбрах или автора не каза "Пералнята ЗАПОЧНА да подскача при центрофуга" или "Пералнята като я купихме и започна да подскача при центрофуга" Тъй като може да изглежда еднакво но причините са коренно различни,както и решенията.
lov - майстор
Как ме подсещаш за една такава история дето колегата намерил пералнята след няколко годишно ползване още с транспортните болтове. Дали е някакъв лаф не знам но аз на времето на един комшия му заварих хладилника със стегнати трансоирти болтове. При новите го няма ама на старите руски понеже са на едни пружини през тях има болтове които се стягат при транспорт. После се чудиха как толкова време са карали на такъв шум като работи. :?
Та въпроса ти има резон. А и друг въпрос ми е интересен да не би да липсва някоя противотежест и пералнята да е втора ръка.
nikolovvd - майстор
В хоуммакс или биколаж миналата година имаше едни подложки за пералня. Виждал съм подобни и в технополис и други магазини. Не са съвсем без пари, но до голяма степен намаляват шума и вибрациите, а са само 10 мм дебели.
spokomen - специалист
Разкачи амортесьорите от единя край и виж дали и двата имат съпоставимо съпротивление при движение. Може единя да е изпуснал, или да е "улуфтял" както каза колегата по-горе.
kozl - майстор
Канди от 1981 година голема немирница. Много и се скача и танцува и до днес и е мерак. Но не скача и танцува, оти я анкерирах към пода и се укроти. Е сега като се наложи да я вадя, разправията по-голема, че я наместих под плота на кухнята и достъпа към анкерите е през десния шкаф, та требе да го изпразвам.
Преди години пък работеше във вграден шкаф, запъната в стените и така не бегаше.
Обаче нивелирана и оставена на под мозайка или плочки танцува и се мести. Така си беше още от начало.
nikolovvd - майстор
Ти да не мислиш, че нашите са измислили пералните Перла? :)
Крадени са. :-D
Затова като пуснеше центрофугата и тръгваше към терасата да простира. :lol:
Друго беше преди 30-40 години! Кухненския робот, пералнята все с гласови команди работеха.
Като кажеш на жената - Я ми изпери ризите и хоп ризите в пералнята и после на простора.
Прибереш се от работа и като кажеш - Я жена направи салатка и сипи по една ракия и хоп ракията и салатката те чакат на масата докато си вземеш душ. :supz:
Chefo77 - майстор
То не е само при перлите това. Нашите преди години си взеха някакво НЕО, всяка сутрин я намират на различно място из пералното. Понякога трудно отварят вратата. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Пералнята подскача." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: