• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
data написа:
Смятай го както искаш . Табелата на единият от моторите който експлоатирам е 5.5 кв /11 А
Трифазен обаче!
Едно време по възрастните колеги така ме учиха колкото са киловатите на 3ф. умножаваш по 2 долу горе :) и тва ти е тока....
Последна промяна от valentino76bs на чет мар 08, 2018 2:41 pm, променено общо 1 път.
valentino76bs - майстор
data написа:
Няма как на 0.75 кв тока да му е по табела 5.6 А или пък 6.2 А. Тока му е 0.75 х 220 демек не повече от 1.65 А . Тока с амперклещи ли го мериш ?
По принцип мотор се мери с мегер , потърси някой да ти го замери , а за да не се наводнява му разпробий корпуса с 4-5 мм в най ниската точка за да се отича влязлата вода ако мотора работи в агресивна влажна среда

п.п. Имай на предвид че тока който си написал като постоянен и при пуск съответства на 3-4 кв. мотор . Нямам идея как си сушил мотора , но моторите се сушят като им се подава ниско напрежение мисля 36 , 48 в. по спомен в продължение на 24 и повече часа . Отиди на сервиз или си купи нов мотор
Приказваш колкото да не заспиш!
http://www.elprommotors.com/uploads/fil ... se_PDF.pdf
data - специалист
valentino76bs написа:
data написа:
Смятай го както искаш . Табелата на единият от моторите който експлоатирам е 5.5 кв /11 А
Трифазен обаче!
Едно време по възрастните колеги така ме учиха колкото са киловатите на 3ф. умножаваш по 2 долу горе :) и тва ти е тока....

Грешката е моя , не видях че мотора е монофазен
Здравейте, за да не пускам друга тема ще пиша в тази.
Наводнения двигател го оставих намерих друг 1.1кВ монофазен. смазах лагери всичко и при завъртане на ръка се движи свободно ротора като го врътна с лекота прави още 5 6 оборота. Проблема ако е такъв де е като го пусна в тока се завърта и в момента в който го изключа от мрежата ротора спира като закован, след това като го пипна с ръката без усилие си го завъртам и има инерция. На какво може да се дължи това внезапно спиране на ротора при изключване от захранване?
a_stoev - майстор
Теоретично звучи като намотка на късо която действа като електродинамична спирачка. Виждал съм подобно на един вентилатор, така ни изкара акъла, мпри сваляне жизите са на късо и вала се върти трудно. Но той не бе АД.
При мен ротора си се върти свободно но явно и на този двигател са му заминали намотки.. Ще се търси друг :mrgreen:
  • 1
  • 2

Тема "Помощ с наводняван ел. двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: