вт мар 10, 2020 9:25 pmiliya_i написа:Да ама техника е свързал табло, което не е по проект, а пък е бил следвал проекта......глупости. Нищо не му е пречело да го свърже както трябва, нали. Нема нужда от тая колегиалност......вт мар 10, 2020 9:13 pmgogo7777 написа: Българска работа....Не е имало табла и са турили к'ви им падне, а инак техника е бетонГого, ами то при соца тъй си е баш. К'вот има такова. Всичко се произвеждат 2 модела (готови, с бАшоните в тях), и те са дефицитна стокаКой изпълнява проекта.....ми никой.
![]()
![]()
.
Другите модели бяха с 4 и 5 витлови бушона.
Не е като сега, каквото ти е кеф, това да се вземе. И да го има в изобилие.
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikel
- специалист
20 мнения в "Бушони"
gogo7777
- майстор
Kondor1
- специалист
вт мар 10, 2020 8:13 pmhidrazin написа: Има значение кога е строен и ел.техника не решил да си спести усилията. Просто е изпълнявал проекта.В таблото с електромера има друг бушон и допуснах, че може да има такъв замисъл. Соца мина, таблото на стълбището вече е заключено и пломбирано от ЕРП с предупреждение за глоба от 100 хил. лв. Така че нещата са различни. Но поначало въпросното табло не идва ли вътрешно свързано и нагласено да ползва бушона - някой трябва да си играе да преправя връзките за да спести един бушон? Вътрешната част, защото корпусът, който се завива си го има.
Да обяснявам ли?
Има блокове където по проект таблата са само с предпазители Е27 - демек до 25 ампера.
Главният по проект е било предвидено да е в таблото с електромерите.
През 1985г строителството на блокове беше държавна работа и материалите идваха от държавни складове.
Но по време на монтажа в склада е имало само табла с главен предпазител и автоматични предпазители.
Ел. техника си е изпълнил проекта монтирайки таблото без да използва главния бАшон.
И твърде вероятно е монтирал главен Е33 (вероятно 63 ампера) в таблото с електромерите.
Един поглед в таблото с електромерите може да реши "мистерията"...![]()
![]()
hidrazin
- майстор
ср мар 11, 2020 11:39 amKondor1 написа: ... въпросното табло не идва ли вътрешно свързано и нагласено да ползва бушона - някой трябва да си играе да преправя връзките...Кво преправяне, кви връзки, кви пет лева???
То многото връзки... Просто трябва само да смени мястото на свързване за входящата фаза.
Между другото правилия начин е да се откачи шината от големия бАшон и фазовия проводник да отиде директно на шината.
Така на гривната на големия бАшон няма да има фаза.
Прикачен файл:
ТАП-2.jpg (70.74 KиБ) Видяна 2398 пъти
muhala
- майстор
Винтовете под предпазителите за нулите ли са ?
Резбите на "гайките" са нарязани в ламарината ли ?
Резбите на "гайките" са нарязани в ламарината ли ?
ср мар 11, 2020 12:01 pmhidrazin написа:ср мар 11, 2020 11:39 amKondor1 написа: ... въпросното табло не идва ли вътрешно свързано и нагласено да ползва бушона - някой трябва да си играе да преправя връзките...Кво преправяне, кви връзки, кви пет лева???
То многото връзки... Просто трябва само да смени мястото на свързване за входящата фаза.
Между другото правилия начин е да се откачи шината от големия бАшон и фазовия проводник да отиде директно на шината.
Така на гривната на големия бАшон няма да има фаза.
ТАП-2.jpg
![]()
schuldiner
- майстор
Тъщата е инженер от радиозавода във Варна - на нейния етаж не пипам. Ама кат включа и най-жалкия електроуред, бушонът стапя. Тя не дава да вкарвам повече от две жички в бушон на 30 г., не дава и да сменя таблото с нещо по-съвременно. Инсталацията в цялата къща е 4 кв и за осветление, и за контакти. Как да подкарам примерно циркуляр със стартов 4 КW, че да не горя бушона й? Преди нея имам табло Ериксон и съм и отпуснал предпазител 16А, т.е. не ме бърка по етажите. Ама тя е на партера и ми е удобно да ползвам тока, а не става. Колко жички "за бушони" трябват за 4 kW?
- 1
- 2
Тема "Бушони" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература