• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sokolov.91 - майстор
ср сеп 30, 2020 10:32 pmMIRO_073 написа:
вт сеп 29, 2020 4:20 pmsokolov.91 написа:
Ама разбира се, че може. Взимаш си сериен ключ който е с 3 извода и свързваш в тях 4те жици. Толкова е просто... :lol:
Хахаха. Много смешно. Мислиш, че не може ли?
Може и още как. И то доста лесно както казах.
kozl - майстор
ср сеп 30, 2020 10:34 pmsokolov.91 написа:
ср сеп 30, 2020 10:32 pmMIRO_073 написа:
вт сеп 29, 2020 4:20 pmsokolov.91 написа:
Ама разбира се, че може. Взимаш си сериен ключ който е с 3 извода и свързваш в тях 4те жици. Толкова е просто... :lol:
Хахаха. Много смешно. Мислиш, че не може ли?
Може и още как. И то доста лесно както казах.
И най-неразбиращия от електричество мое да успее с до 10 комбинации в зависимост от късмета.
Всичко е математика, аз па с математиката не сам добър, та да за тва ги докарах до 10 комбинации.
Задачата се решава с числата от 1 до 4 - проводниците в комбинация в позиции А, Б и С.
Важно условие е да не се допуска две числа в една позиция.
Не че нема да стане, но едната "фаза" или "нула", преместена от другата кутия предполагам в случая се явява излишна в комбинацията :roll:
Последна промяна от kozl на пет окт 02, 2020 11:43 am, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Сигурен ли си, че са две фази ?
Измери с уред напрежението между жиците, за които пишеш ,че са на две фази и напиши какво е измерено- 230 или 380 волта .
Ако нямаш уред, свържи две лампи последователно, ако е една фаза , ще светят слабо, ако са две фази ,ще светят сравнително силно.
kozl - майстор
вт сеп 29, 2020 4:00 pmDhr написа:
Обяснявам като лаик , осветлението ми в коридора беше разделено разделено на два отделни ключа , половината на единият , другата половина на втория , сега жиците от двата ключа са събрани в една конзола и де факто имам 4 жици (2 фази и 2 нули) , въпросът е може ли да сложа двоен ключ и как да го свържа ?
Благодаря!
shotik по това описание следва, че фазата е една, а от двете предишни конзоли са изтеглени проводниците до трета в която вече има 4 проводника. Там требе да съ постави сериен ключ.
Пита се ся как да решим задачата :?
А оно има такива ключове като серийните с два батона, но с 4 клеми. Т.е. няма обща клема за 2 проводника и са две единчки в общ корпус.
Вероятно автора требе да си купи таков ключ, че да си улесни решаването на сложната задача :?
fbr - майстор
пет окт 02, 2020 11:47 amkozl написа:

А оно има такива ключове като серийните с два батона, но с 4 клеми. Т.е. няма обща клема за 2 проводника и са две единчки в общ корпус.

Бях попадал в една такава ситуация. Два ключа обединени в една конзола, и за капак единия е прекъсвал нулата, а другия фазата. Всичко шпакловано и боядисано. Та предложих твоя вариант на домакинята, ама като каза НЕ, трябвало да бъде същия модел като останалите, а те такъв сериен с 4 извода нямаха. Та се наложи кръстат ключ от любимия модел да приспособявам на сериен.
torbalan - Дървен философ
Изображение

От тази картинка става ли ясно?

Имаш две "фази", защото преди са били два отделни ключа.
shotik - майстор
kozl ние четем и както е писал , обяснява като "лаик" , как да съм сигурен, че е една фаза а не са две ?

В къщата имаме три фази за всеки етаж, но тъста някога е правил разни работи, та на третия етаж наистина идваха две фази и за малко не стана инцидент с мен .

Затова написах това, което четете и авторът да напише колко електромера има- един или повече, ако е един, значи е една фаза, при повече, ще трябва да се действа внимателно !
kozl - майстор
Да прав си, така е. То в повечето случаи на обяснения не може да си, съм, сме сигурни. Тва е по теория на вероятностите.
Все пак вярвам, че домакинствата с 3Р захранване са доста по-малко от тези с монофазно захранване. Главно по финансови причини. И те така вероятностно предположение :-D
А всъщност сигурното колко % требе да е :?
  • 1
  • 2

Тема "Две фази в една конзола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: