• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
Аз ли нещо недовиждам, но май нулата минава през ключа. Опасно е.
kozl - майстор
пон яну 16, 2023 3:58 pmvalentino76bs написа:
Силно ме съмнява това да издържи напред във времето но знае ли човек.....Иначе 20А истински са приемливи ,то и толкова са ключовете за бойлерите .Този боклук на стената е 16А. А за свързването ... :) по добре някой който знае да не изтръпнеш.
+1 към цитираното мнение.
Възможно е да се побере и контактор на мястото на контакта в бойлерното табло. С въображение и способности може да се измисли закрепване на Смарт ключа на мястото на ръчния превключвател и част от капака на бойлерното табло под смарт ключа.
Но от поста на автора аз поне мисля, че повече го бива в снимките от не много близко разстояние, отколкото в уменията с електро инсталацията и съоръженията :roll:
пон яну 16, 2023 4:28 pmAndri01 написа:
"N" и "N1" трябва да са свързани на късо!!! Да се комутира само " L " .
Може и да са свързани в смарт ключа :? - трябва да се провери и ако няма контакт в ключа - да.
Някой би могъл да помогне, на бъдещите потребители, като ги обедини.
За сега, ще благодарим на Козлин.
kr1100 - майстор
[quote=hidrazin
Просто тук някои вместо да пишат в една от двете еднакви теми дето вече има писано са писали в клонинга...
:partyman:[/quote]

Уфф :? То трябва много да се гледа за дубъл тема :?
:partyman:
пон яну 16, 2023 2:14 pmNeddex написа:
Здравейте, разполагам с такъв смарт ключ, който съм го купил преди повече от година (от алиекспрес, за около 30/40 лв мисля че беше.
Изображение

Изображение

Тъй като знанията ми за ток са много малки и мога общо взето обикновен контакт да свържа и дотам. Бях го оставил известно време, уж един познат щеше да го свърже и така не се получи. Решил съм да е смарт поради опцията да се програмира, което за мен ще е от огромна полза. Бойлерът ми е на Елдом, 2400W (2x1200W). А сегашният ключ/конзола е такъв тип:
Изображение
Изображение
Изображение
Според вас, този 20А ключ прекалено много ли е? И другият въпрос, може би крайно лаишки, аз поне не виждам кабел земя, а очакването ми беше, че именно то ще ме затрудни. Мога ли по някакъв начин да вместя този ключ в конзолата поне (горната част), защото ако се махне, ще има дупка в стената отдолу)
Извинявам се предварително за глупавите въпроси :-D
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на смарт ключ за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: