• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
чет апр 03, 2025 9:12 pmBaлepu написа:
Трябва да бъде забранено по конституция такива ... да пишат в този форум! Никакво "правене сам"! Никой не може да прави такива работи у дома си! Винаги трябва да търсите някой да ви оправи (нещото)!
По принцип да. Особено когато става дума за електротехника.
Има неща които са подходящи за "направи си сам".
Има и такива които не са. Електротехниката е едно от тях. Като и газови инсталации, медицина, повдигателни съоръжения/асансьори...

Тук в БГ всички са "велики електротехници". "Всичкознайковци" а реално гола вóдаи кал в ушите.
Ама същите тези като отидат гастръбайтери например в Англия, що не смеят да си сменят бушон, да си пуснат още един контакт или ламБа?
Ми щото там ще им се извие свят и ще ги одерат живи - "Не бут че пляс!". И то яко плас и изхвърчаш на улицата + огромни глоби.
Виждал съм техни табла с история от десетилетия.
Има си табличка - кой, кога, какво е правил.
:partyman:
MamaMy - майстор
Това се нарича държавна регулация. Тук при нас се постига само с много кютек, но както ни научиха да слагаме колани и да спираме на пешеходна пътека, така ще ни научат и на другите мурафети. :lol:
Baлepu - специалист
чет апр 03, 2025 10:49 pmhidrazin написа:
Ама същите тези като отидат гастръбайтери например в Англия, що не смеят да си сменят бушон, да си пуснат още един контакт или ламБа?
Ми щото там ще им се извие свят и ще ги одерат живи - "Не бут че пляс!". И то яко плас и изхвърчаш на улицата + огромни глоби.
Ами не знам за Англия. Аз съм в Германия. Имаме един проточен бойлер, понякога му сработва защитата от прегряване. Последният път хазайнът се е обадил да си го оправяме. Мога да дам още много примери, с "направи сам" тук, даже в областта на електротехниката.
Опасни са почти всички професии. Опасно е даже да ходиш по улицата и да се возиш в колата си.
А че занаятчия, професионалист ще остане без работа заради "направи си сам" ... :shock: :lol: Трябва да е много некадърен :idea:
kozl - майстор
Да едно поколение загасва. Даже сина си купи кола без резервна гума.
Така са новите принципи - всичко със сервиз с лиценз.
Даже вчера купувам водомери за подмяна, че им изтекъл срока на годност и ми сервират, че щом няма те да ги подменят трябва да им занеса протокол с подпис от у-тел ЕС + двама свидетели. Все по тегаво ще става за "напсам" :x

пет апр 04, 2025 2:40 amMamaMy написа:
Това се нарича държавна регулация. Тук при нас се постига само с много кютек, но както ни научиха да слагаме колани и да спираме на пешеходна пътека, така ще ни научат и на другите мурафети. :lol:
Навсякъде - Дисциплина се затяга с глоба и с тояга [-(
И като нема пари, остаа :axe:
  • 1
  • 2

Тема "Прахосмукачката изгасна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: