• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Не е възможно.Когато се прецака не пуска ток. Все пак както си работи този бушон натисни малкото червено копче - трябва да изключи.
sts - специалист
infomar ако имаш възможност ми изпрати личен имеил защото тук има написани много неща някои верни а други не.Къщата ти е 160 м2 с два етажа и те устройва мощност 15 кW напрежение 230 волта.Има специфични неща за да се обоснове едно решение за главен АП или ДТЗ.За жилищни сгради не слагам ДТЗ след главен АП или като главен АП.За таваните може да използваш СВТ 3х1.0 или 4х1.0 -/единичен или сериен ключ/ в гофре под мазилката.
vk - специалист
мощност 15 кW - това е сериозно, ще трябва да се влезе със 16 кв.мм кабел. Къде е тази къща? Ако е в недобре захранено село или във вилна зона - всичко ще клекне
sts - специалист
vk не се учудвай 63А х 230 V = 14.49 кW.Общата инсталирана мощност е около 30 кW без да съм правил детайлен чертеж.Правилно е че може и да клекне но знам че ЕРП в последните години подменяха мрежи НН.
John - специалист
Извинявай но,при проектиране на инсталации използвахме един коефициент.Май,се казваше коефициент на едновременност.
sts - специалист
John не "май" а наистина става въпрос за коефициент на едновременност.
infomar
След поставяне на кабелите, между кабелите "фазата" и "земя" ми дава утечка измерена с мултицет между 10-20 волта (за "A","ma" не знам колко са - меря само волтажа). Между "0" и "заземяване" не дава утечка. Това нормално ли е? Стените не са изсъхнали и са влажни от гипса и мазилката. Кабелите са директно вградени в мазилката.
Има поставени ДТЗ (не реагират - стоят си включени), не съм включвал товар по-голям от ел.крушка. Ако включа по-голям товар, ДТЗ ще реагира ли при тази утечка на волтажа, и безопасно ли е да свързвам кабела "ЗЕМЯ" към уредите.

Това ще създаде ли проблем, ако свържа преди таблото кабелите "ЗЕМЯ" и "НУЛА" ?

Измерено между "фазата" на контактите и различни места на мазилката около тях, ми дава различен волтаж в зависимост от влажността на стената. Когато свържа/допра консуматор (ел.крушка) между "фаза" и "земя", ми дава "0" на кабелите и, и тя не свети. Да се надявам ли, че след като изсъхне, всичко ще си дойде в нормите, а и какви са нормите?

Имаше някъде писано във форума за нещо подобно, но не го намирам.
kam34 - специалист
Първо отговори на няколко въпроса:

1 как са закрепвани кабелите към стените, ковани ли са с пирони.
2 къде е вързано третото жило на захранващия кабел.
3 как направи връзките в разклонителните кутии.
4 какви са кабелите под мазилката, нови ли са.
paralesa - специалист
я си вържи земя и нула в таблото и пак кажи има ли го това напрежение? :wink:
kam34 - специалист
paralesa написа:
я си вържи земя и нула в таблото и пак кажи има ли го това напрежение? :wink:
и заземи точката в която ги свързваш заедно земя и нула.

Това го чепкахме още преди няколко страници :lol: ама явно се е вслушал в феновете на заземяването и резултата е очакван.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Идея за захранване на стара къща Електрич, TV Тел, интернет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: