Не е възможно.Когато се прецака не пуска ток. Все пак както си работи този бушон натисни малкото червено копче - трябва да изключи.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata
- майстор
127 мнения в "Идея за захранване на стара къща Електрич, TV Тел, интернет."
sts
- специалист
infomar ако имаш възможност ми изпрати личен имеил защото тук има написани много неща някои верни а други не.Къщата ти е 160 м2 с два етажа и те устройва мощност 15 кW напрежение 230 волта.Има специфични неща за да се обоснове едно решение за главен АП или ДТЗ.За жилищни сгради не слагам ДТЗ след главен АП или като главен АП.За таваните може да използваш СВТ 3х1.0 или 4х1.0 -/единичен или сериен ключ/ в гофре под мазилката.
След поставяне на кабелите, между кабелите "фазата" и "земя" ми дава утечка измерена с мултицет между 10-20 волта (за "A","ma" не знам колко са - меря само волтажа). Между "0" и "заземяване" не дава утечка. Това нормално ли е? Стените не са изсъхнали и са влажни от гипса и мазилката. Кабелите са директно вградени в мазилката.
Има поставени ДТЗ (не реагират - стоят си включени), не съм включвал товар по-голям от ел.крушка. Ако включа по-голям товар, ДТЗ ще реагира ли при тази утечка на волтажа, и безопасно ли е да свързвам кабела "ЗЕМЯ" към уредите.
Това ще създаде ли проблем, ако свържа преди таблото кабелите "ЗЕМЯ" и "НУЛА" ?
Измерено между "фазата" на контактите и различни места на мазилката около тях, ми дава различен волтаж в зависимост от влажността на стената. Когато свържа/допра консуматор (ел.крушка) между "фаза" и "земя", ми дава "0" на кабелите и, и тя не свети. Да се надявам ли, че след като изсъхне, всичко ще си дойде в нормите, а и какви са нормите?
Имаше някъде писано във форума за нещо подобно, но не го намирам.
Има поставени ДТЗ (не реагират - стоят си включени), не съм включвал товар по-голям от ел.крушка. Ако включа по-голям товар, ДТЗ ще реагира ли при тази утечка на волтажа, и безопасно ли е да свързвам кабела "ЗЕМЯ" към уредите.
Това ще създаде ли проблем, ако свържа преди таблото кабелите "ЗЕМЯ" и "НУЛА" ?
Измерено между "фазата" на контактите и различни места на мазилката около тях, ми дава различен волтаж в зависимост от влажността на стената. Когато свържа/допра консуматор (ел.крушка) между "фаза" и "земя", ми дава "0" на кабелите и, и тя не свети. Да се надявам ли, че след като изсъхне, всичко ще си дойде в нормите, а и какви са нормите?
Имаше някъде писано във форума за нещо подобно, но не го намирам.
Тема "Идея за захранване на стара къща Електрич, TV Тел, интернет." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература