kozl написа:М да DMN пише, че го е разредил първия път и не е изгорял, за втория път не пише да го е източилА

kozl написа:М да DMN пише, че го е разредил първия път и не е изгорял, за втория път не пише да го е източилА
DMN написа: Аве няма ли някой друг да се появи тука с практични опити? Стига с тия формули и теории.Не. Хората са го казали и доказали. Не виждам защо да го тествам по 10 пъти.
toolegittoquit написа:Не. Хората са го казали и доказали. Не виждам защо да го тествам по 10 пъти. 3 електротехники съм учил, сите електротехники се занимаваха с това. Фаза, фазова разлика, синусоиди, фактор на мощността, ред на Фурие, качество на тока, комутация - бла-бла.. Стига вече.Ама нали знаеш:
DMN написа:"Теория" е, когато всичко е ясно, но нищо не работи. "Практика" е, когато всичко работи, но не е ясно защо...Като обединим теорията с практиката обикновено се оказва, че нищо не работи и никой не знае защо.Ако доказаната с много практика теория не работи за някого, значи има нещо грешно в практиката му.
toolegittoquit написа:Хората са го казали и доказали. Не виждам защо да го тествам по 10 пъти.А ще ми обясниш и как на тая картинка напрежението на кондензатора е нула. Т.е. в двата му края няма потенциални разлики, а протича ток3 електротехники съм учил, сите електротехники се занимаваха с това. Фаза, фазова разлика, синусоиди, фактор на мощността, ред на Фурие, качество на тока, комутация - бла-бла.. Стига вече.
kozl написа:Да ама що ми се струва, че при гарфика с капацитивен товар (кондензатор), честотата на тока станала два пъти по-голяма от честотата на напрежениетоОтговорът е в правилната дефиниция за "период". Според тебе това е - колко пъти пресича нулата за единица време.
kozl написа: В графиката на тока има 5 пресичания на нулата, а в графиката на напрежението 3 пресичания.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: