• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 54
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.

От какво зависи сечението на кабелите?

87%
От мощността на консуматора (двигател, печка, бойлер и т.н).
256
13%
От защитата (предпазител или автоматичен прекъсвач).
38

Общо гласове: 294

Palawnik - специалист
Милен,
Така сме го учили на времето. Има се предвид, че когато кабела е обвит от мазилката и е до стена се охлажда много по-добре от случая когато е във въздуха. Възможно е и аз да греша.
Милен - майстор
Palawnik написа:
Милен,
Така сме го учили на времето. Има се предвид, че когато кабела е обвит от мазилката и е до стена се охлажда много по-добре от случая когато е във въздуха. Възможно е и аз да греша.

А моя даскал нещо замота въпроса и на никого не му станя ясно :evil:

След известно време като правих ремонт в къщи се замислих :? и тогава открих какво са написали в тия правилници :shock:

Колкото до кабела според мен 2 ,3 сантиметра гипсова мазилка има много малка топлоизолационна способност и кабела все едно е на открито :?

:prost:
Palawnik - специалист
:)Знам ли трябва по въпроса да се произнесе някой строител. :prost:
biggie - напреднал
Не разбрах само това Iз=32А как го реши...Що не реши че трябва да е 64 примерно..Нали не знаем товара...Може да си изберем каквото искаме пак те че ще пуснат едно PC примерно кво лошо има...С тия 10мм2 ще си е мания...нищо, че кабела ще е скъп колкото компютъра
Palawnik - специалист
Четеш внимателно печелиш обезателно :?
Johny написа:
имам АП на 32А например и какъв проводник да положа за някакъв консуматор.
Няколко поста по-горе:lol:
Милен - майстор
Имам предложение темата да се маркира като Важна и да стои винаги до тази за кабелните връзки - ще се допълват взаимно :?

Винаги ще има някой неразбрал :lol:
Johny - майстор
Palawnik написа:
Четеш внимателно печелиш обезателно :?
Johny написа:
имам АП на 32А например и какъв проводник да положа за някакъв консуматор.
Няколко поста по-горе:lol:
Някой да ми каже кокво означава това?:
От какво зависи сечението на кабелите?
От мощността на консуматора (двигател, печка, бойлер и т.н).
От защитата (предпазител или автоматичен прекъсвач).
Имаш консуматор/НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО/. От тук нататък определяш как да му подадеш напрежение и как да го защитиш. Роден БЪЛГАРСКИ език. Не може да се поставя каруцата пред коня.
Според теорията на г-н Palawnik, не мога да си купя по-мощен климатик, бойлер или каквото и да е, защото защитата е малка и от там сечението на проводниците не е достатъчно. Подменям каквото е нужно и си ползвам моите 10,20,30 и т.н. kW.
Palawnik написа:
Целта не е да се правим на умници и да кажем после кой е по- по- най-, а да помогнем на колегите които незнаят или ще прочетат това по-късно.
Господин Palawnik.
Защо не си търсиш реализация на друго поприще, ами си се заел да ограмотяваш неуките си колги.
От известно време се вживяваш в ролята на велик специалист и ние ученици, практици и всички по-неуки от тебе трябва да участваме в твои сценарии, като анкети, така наречени закачки и т.н.. И пак според тебе, правият си само ти, защото темата е твоя и сценарият е твой. И поради това, мнения подобни на твоето са верни, а останалите-не. Поддакването и сервилното поведение не е сред човешките достойнства, но нека това да остане на нечия съвест.
Противно на думите ти по-горе, изпъква желанието ти да блеснеш. Научните качества, на казаното от тебе в някои аспекти, са спорни и ползата от цялата епопея е малка. Нравоучителният ти тон не ми харесва. Поради тази причина е под достойнството ми да участвам повече в подобни анкети и тем подобни, и смятам че стойностните специалисти ще направят същото.
Милен - майстор
Аз ще кажа само че достойните специалисти си признават грешката и се съгласяват с неопровержимите факти :!: Johny ти прочете ли внимателно цялата тази дискусия те страниците са много но си струва :?:
Тани - модератор
Милене, явно не познаваш Джони!

Понеже виждам , че си човек който мисли логично , а логиката работи с факти ето малко факти!

Джони :

1. никога не греши
2. поради т.1 никога не се е случвало да си признае грешка
3. Точка 1 важи , дори , когато не е прочел условието на задачата , а направо дава отговор. Ако решиш да му кажеш , че не е разбрал нещо от условието , прочети т. 1 и 2

4. Ако го помолиш да ти даде конкретен отговор , ще бъдеш обсипан с определения от рода на УМНИК , ВСЕЗНАЙКО и т.н. Следва някакъв отговор , който не е свързан с въпроса ти в най добрия случай , но обикновено ти отговаря с въпрос.

5. Никакви факти не значат повече от НЕГОВОТО мнение!
Милен - майстор
Благодаря, още съм нов тук и нямам големи наблюдения :)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 54

Тема "От какво зависи сечението на кабелите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: