• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BlackBox - специалист
djendov написа:
Ориентира се за гимназията.
....Който иска да продължава да дели на "много много малки частици и да получава много, много голямо число" това даже мога и в подписа да си го сложа...
Ясно. Знам ги тия от природоматематическата...И все пак, вас там не ви ли научиха на това?
Прикачен файл:
lim.jpg
lim.jpg (4.54 KиБ) Видяна 1639 пъти
zz_stefanov - майстор
Тинки, за трети път те питам,защо не млъкна.
Абе пич що не се српеш.Такива формули из интернета бол,що не я написа ти.И като си завършил специализирания техникукум каква е твоята професия,не се разбра.Знаеш ли че точно хора които са завършили ПРИРОДО МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ те лекуват бе кретен.........
sstefanov - майстор
Лекуват го, но без успех... :-D
Lisko - майстор
BlackBox написа:
Ти си учил в гимназия, аз съм учил в техникум. Разликата е, че ние сме имали специални предмети и излизахме с професия. Ясно е къде си бил. В някоя природо-математическа, излязъл си без професия, но със самочувствие иначе.
Недей ми казва в кой клас се учат интеграли, защото мога да извадя учебните планове на МОН за 20 години назад, да намеря учебниците и ще ти разкажа играта, че така лъжеш. Интеграли никога не са се учели в курса на средното образование.
Еееее в тия техникуми ви правеха да се гордеете все едно сте станали ракетни инженери. Само дето хал хабер си нямаш и до ден днешен, какво се е учело в математическите гимназии. Учеше се и интегриране и диференциране и операции с матрици (т.н. Линейна Алгебра) и числени методи. Тия учебници не си ги виждал никога.
plamen6703 - майстор
Lisko написа:
Не искам никого да засегна, но терминът употребен от Тинки за да се похвали колко чатка математиката, а именно "Висша математика" не се използва в местата където наистина сериозно се учи математика. Аз съм го чувал предимно от възпитаници на ВМЕИ, Минно геоложкия и други по-нови заведения.
Чувал ли си, че ВМЕИ под различни наименования /абревиатури/ съществува от 1941 год., ако такова учебно заведение може да се постави в едно с "други по-нови заведения", тогава кои са старите ВУЗ в страната :-D
Във ВМЕИ по време на онова "лошото" време и малко след това пет семестъра се изучаваше висша математика, общо пет висши математики. Сега са три семестъра и три висши математики... и сега подготовката е от типа "като се знам какъв съм инженер ме е страх да ходя на лекар"
На инженер не му е необходимо да си чеше езика /да задълбава/ с висша математика, а математиката му е необходима да решава конкретни задачи свързани с инженерните науки.
BlackBox - специалист
plamen6703 написа:
На инженер не му е необходимо да си чеше езика /да задълбава/ с висша математика, а математиката му е необходима да решава конкретни задачи свързани с инженерните науки.
Голяма грешка. Да използваш методи, без да ги разбираш. И като трябва да измислиш нещо ново, инженерчето ми, което го няма и няма апарат за описанието му наличен, какво правиш, след като готова формулка няма, а трябва да си напънеш мозъчните гънки?
zz_stefanov написа:
Защото някой не приема простата истина, написана по-горе. :)
Keresteliev - специалист
Junak написа:
Тинки, аз пак не разбрах - като имаш елитна професия и самочуствие, защо живееш като мизерник? Без постоянна работа, с кола за 800 лева, боядисана за 10 лева, с лепени тонколони и със самоделна газова? И защо толкова много мразиш всички, които сме успели в живота?
:wink:
zz_stefanov - майстор
BlackBox написа:
.....
zz_stefanov написа:
Защото някой не приема простата истина, написана по-горе. :)
Аз още не виждам тук някой да не приема простата истина заложена в закона на Ом. И за това ти казаха да не продаваш краставици на краставичаря.
Виждам обаче един болен мозък дето няма доктор който да му помогне (Тинки не се оглеждай, за тебе става дума :) )
Lisko - майстор
plamen6703 написа:
Lisko написа:
Не искам никого да засегна, но терминът употребен от Тинки за да се похвали колко чатка математиката, а именно "Висша математика" не се използва в местата където наистина сериозно се учи математика. Аз съм го чувал предимно от възпитаници на ВМЕИ, Минно геоложкия и други по-нови заведения.
Чувал ли си, че ВМЕИ под различни наименования /абревиатури/ съществува от 1941 год., ако такова учебно заведение може да се постави в едно с "други по-нови заведения", тогава кои са старите ВУЗ в страната :-D
ВМЕИ не е ново, разбира се. Не съм искал да кажа, че е ново. Все едно да кажа "Имам едни клещи от 41-ва и други по-нови клещи". Следва ли че тия от 41-ва са нови? Не.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: