• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
FM STEREO написа:
Това за лед телевизорите не е вярно,имам лед телевизор и нищо не трепти!
Това, че окото ти не го усеща, не означава, че не трепти :) . Човекът казва, че лед лампите трептели, той вижда ли го това трептене с просто око? А ти? Едва ли...но повечето лед лампи трептят със 100херца. Затова дадох пример със телевизорите с кинескоп и луминисцентните лампи с дросел, те трептят с 50 херца и това аз го усещам с просто око.
Ето ти същото измерване на моя лед телевизор, и аз не виждам нищо да трепти, а тук трепти със 120 херца:
Прикачен файл:
2016-05-04_220234.jpg
2016-05-04_220234.jpg (96.57 KиБ) Видяна 3462 пъти
ето ти и на лед лампа трептене със 100 херца:
Прикачен файл:
2016-05-04_232426.jpg
2016-05-04_232426.jpg (89.45 KиБ) Видяна 3462 пъти
И според моето око нищо не трепти, но такова трептене има и измерванията го показват. Вече по въпроса - коя честота(видима или невидима за окото), колко натоварва и изморява окото не мога да кажа. Според мен по-високата честота е по-добре за окото, като все пак зависи може би и от коефициента на запълване и т.н. :) . Гледай осцилограмите и разсъждавай :partyman: .
martosound - специалист
Ето и обещаните подробности за най-новата модификация на 12 ватовия модел с неутрално бяла светлина на V-TAC VT-1864 /4500k

Светодиодите са 27 броя както в предишните модификации - всеки диод се състои от два кристала в един корпус 2835 (свързани са последователно). Всичките светодиоди са свързани последователно както във втория вариант - общото им работно напрежение в момента на включване (студена лампа) е 163 волта.
За трептенето на светлината не мога да кажа лоша дума - под 2 % е ( на практика няма трептене на светлината ) както и във втората модификация.
Теглото на крушката както споменах по-горе е 52 грама.

Снимка на лампата със отстранена дифузерна капачка и запоена термосонда към крачето на единия от светодиодите.
Изображение

В най старата модификация под алуминиевата платка имаше дебела около 10мм алуминиева подложка, която беше една цяла отливка със страничната алуминиева част на корпуса (покрита с термопластмаса).
Във втората модификация алуминиевата подложка под алуминиевата платка я направиха доста по-тънка около 3мм като отделен елемент от страничният алуминий на корпуса. Двете части са пресовани една в друга.
В най-новата модификация, която е на снимката - алуминиева подложка под алуминиевата платка изобщо ЛИПСВА. Разчита се на топлопредаване между корпуса и външният ръб по окръжността (периферията) на алуминиевата платка, която е с дебелина 1 мм. Всеки сам да си направи изводи за какво топлопредаване може да става въпрос. Ето и резултата от спестяването на алуминиевата подложка:

Температура след 1 час работа.
Изображение

Подробни данни за температурният режим на крушката измерен при следните условия:
-Околна температура 25 °C
-Свободно пространство около крушката (не е монтирана в затворено осветително тяло)
- Дифузерната капачка е допряна към корпуса - има един малък процеп колкото да мине кабела на термосондата

Време след включването | Температура на светодиода
-------------------------------------------------------
5 минути - 81 °C
10 минути - 89 °C
15 минути - 93 °C
20 минути - 95 °C
25 минути - 96 °C
30 минути - 97 °C
45 минути - 98 °C
60 минути - 100 °C

Отбелязвам, както и се вижда на снимката това е температурата на крачето на светодиода - T Solder Point (Ts). Масовите светодиоди в корпус 2835 имат термично съпротивление Rth J-S ( Thermal Resistance Junction - Solder Point) 20°C/W. Рядко има и то скъпи светодиоди в корпус 2835 с термично съпротивление Rth J-S 10°C/W. В нашия случай на всеки един светодиод се подава около 0.4 вата мощност от което следва, че температурата ма кристала на светодиода след 1 час работа е между 104°C и 108°C. При тази температура светлината която излъчва светодиода пада с около 20 процента спрямо лумените, които се излъчват при стайна температура. На практика първоначалните 1055 лумена, които са обявени в официалните характеристики на крушката стават около 800 лумена след 1 час работа в отворено пространство с нормален въздухообмен. Ако крушката се сложи в осветително тяло градусите ще се вдигнат още повече.
Това са данните от измерванията. Оттук нататък всеки сам да си прави изводи:
1. Колко време ще изкара драйвера при тази температура?
2. Колко светлина излъчва лампата след загряване?
3. Колко дълго ще светят светодиодите с номиналните лумени? (при тази 104°C - 108°C температура на кристала силата на светлината пада с времето и то доста рязко)

Всичко това е след измерване за 1 час работа. Не ми се мисли каква е температурата след 5 часа работа да речем (цяла вечер). При други модели, на които съм мерил температурата на диодите след 5 часа работа се вдига с около 5 градуса повече от тази температура, която е след първия час. Температурата на кристала ще отиде на 109°C - 113°C ( по скоро към 113 градуса защото тези диоди в лампата нито са скъпи нито са маркови и термичното им съпротивление най-вероятно е 20 °C/W)
Ето това са ползите от "Новият дизайн" както го наричат от V-TAC , ELMARK , VIVALUX , ULTRALUX и другите основни играчи на нашия пазар с LED крушки. =D>

Добавям и данните измерени с луксметър на разстояние 1 метър от крушката веднага след включване (студена лампа)

I. VT-1864 2013г. - 137 Lux
II. VT-1864 2015г. - 127 Lux
III. VT-1864 август/2016г. - 137 Lux
Последна промяна от martosound на съб сеп 03, 2016 5:57 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
simplex написа:
martosound написа:
Ето това са ползите от "Новият дизайн" както го наричат от V-TAC , ELMARK , VIVALUX , ULTRALUX и другите основни играчи на нашия пазар с LED крушки. =D>
За това и цената е по 4лв/броя. Първите 10/12W крушки ги купувах по 20лв/броя. Бяха с масивен радиатор, без термопластмаса отгоре. Не бяха VTAC.
VTAC имат 2 години гаранция, това им е единственото преимущество. Иначе, мога да си сглобя осветителни тела от обикновени SMD диоди и да им сложа хубаво охлаждане.
То тая работа почти всеки, който е хващал пУялник може да я свърши, ма не е това идеята.
Е, днес гледах едни лед луни на 230 волта, които съм взимал от ... и бах мама му, ми те практически не греят.
kozl - майстор
И аз имам такива луни, практически ни светят ни греят. Моите са от първите светодиодни екземляри. Драйвера им е с гасящ кондинзатор и стават единствено за насочващо осветление.
Здравейте момчета,ровейки се в нета за лед лампи,попаднах на вас.
Аз съм жена и имам няколко въпроса :) . Предполагам не сте запознати,но
ние жените ходейки на маникюр печем гел,ув лак,гел-лак в специални лампи.
Тези лампи до скоро бяха само UV лампи.Сега на пазара вече има комбинирани UV и LED
Въпроса ми е,мога ли да сменя няколко от крушките ми в старата UV лампа с LED ?
LED лампата се нуждае от 20 сек,за да изпече гел-лак,а обикновената UV за 2 мин.

https://www.google.bg/search?q=%D1%83%D ... VHeNGHM%3A

https://www.google.bg/search?q=%D1%83%D ... RT6YOAM%3A

Ето още нещо,което е важно по темата http://blog.starnails.bg/uv-%D0%BB%D0%B ... %BF%D0%B0/
DundyTheCroc - майстор
Може би ще помогнем ако кажеш точно каква дължина на вълната на UV лампите ползваш, предполагам го пише някъде по тях.
Avas_co - майстор
kozl написа:
И аз имам такива луни, практически ни светят ни греят. Моите са от първите светодиодни екземляри. Драйвера им е с гасящ кондинзатор и стават единствено за насочващо осветление.
А, тия моите хич си нямам на идея, какво имат вътре, но си светят супер, да не кажа, че в помещение 1,2х1,0 направо е ужасно, ще ми търсят 200 лукса, хаха ...
Но сега като се замислих, ми те май нямат възможност да загреят много-много.
Ето това успях да извадя ,има го и в последния линк ,който съм написала по-горе :
Ноктопластиката с UV гел използва светлина от UV спектъра и по-точно UV-A светлина за полимеризация на UV гела, с който е изградено изкуственото покритие на ноктите.

Повечето стандартни гелове се полимеризират (втвърдяват, изпичат) при дължина на вълната от 340 до 380 нанометра (Nm).

Разтворимите гел-лакове и Soak-Off технологии съдържат специален фотоинициатор, благодарение на който се втвърдяват при много по-къс диапазон на дължина на вълната – 395 до 400 nm. Това позволява скъсяване на времето за тяхната полимеризация при работа с UV LED лампа.
DundyTheCroc - майстор
Има UV LED с всякаква дължина на вълната, ето тук можеш да се ориентираш:
http://www.ledwv.com/uv/uv-leds-c-19.ht ... 0wodRUsDnA
hidrazin - майстор
nail_art написа:
Въпроса ми е,мога ли да сменя няколко от крушките ми в старата UV лампа с LED ?
Може. Даже има готови решения като тази лампа. Тя е с мощност 9W и предполагам ще ти трябват 4 броя.
Изображение
Цената е около 5$ на брой и не знам дали си заслужава при условие че нова печка 36W и таймер струва 20$.
Примерно ето такава:
Изображение
Иначе има даже фенерчета и лампи дето се включват в USB-то на компа или лаптопа. :-D
:partyman:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: