Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
LZ - специалист
Ето такъв кабел трябва
9 pin mini DIN -> 3 x 3.5 stereo ack
цвък
цвък 2
И да се надяваме, че тая работа е стандартизирана :)

цитат: "Suitable for connecting PC soundcards to home theatre systems"
marinakis - напреднал
Реших си проблема имам един приятел мн разбира от усилватели и направо ще ми направи нов апък тоя боклук ще го мъчи некой майстор да му сменя буксата ама сега немам време да обикалям :-D мерси на всички
mitcd - специалист
Това се казва радикално решение!Вместо да зашиеш едно копче на балтон,ти зашиваш един балтон за едно копче :-D
marinakis - напреднал
Ами не просто сега още се уча на електроника и ще ми е УЖАСНО трудно да смена буксата така, че почвам да търся лесното по-лесно е да си намера др усилвател :-D (за сега такава ми е логиката щото съм много начинаещ)
marinakis - напреднал
Добре ти какво предлагаш да направя кабел в сливен няма казваи най-рационалното решение според теб
mitcd - специалист
Според мене щом твоя приятел е разбирач,ще намери три двойни екранирани кабелчета по около 1 метър. На единия им край ще запои по един стерео жак като за компа(3 броя са за 5+1).Ще развърташ тая букса на буфера и ще вкара през там кабелите в кутията и ще им запои краищата към изводите ,които за запоени към нея.Ако не знае кои за предни ,кои задни и др.Ще пробва докат ги оцели :)
marinakis - напреднал
ахам ами ша му го занеса да видим дали ще се навие да ми угажда :-D
mladkal - майстор
Здравей! Казваш, че си "нов" в електрониката, което обаче не те извинява. На твое място не бих си хабил приятеля разбирач, ами бих взел поялник, малко екраниран кабел, няколко жакчета, тенол, отверка и други такива и бих седнал да си го направя сам.
Както казаха по-горе на принципа проба-грешка ще го оцелиш! Внимавай само когато запояваш да не окъсиш нещо... Иначе е просто упражнение,а и когато суб-буфа свирне е се изкефиш яко много.
Успехи и не се отказвай...Пробвай, изучавай!
galin.com - специалист
mitcd написа:
Според мене щом твоя приятел е разбирач,ще намери три двойни екранирани кабелчета по около 1 метър. На единия им край ще запои по един стерео жак като за компа(3 броя са за 5+1).Ще развърташ тая букса на буфера и ще вкара през там кабелите в кутията и ще им запои краищата към изводите ,които за запоени към нея.Ако не знае кои за предни ,кои задни и др.Ще пробва докат ги оцели :)
Ето това ти е решението. Даже още по просто и евтино, намира три кабела стереожак на стереожак или чинч резва ги и запоява на мястото на грозната букса. Единствено е важно да намереш субуфера и централния говорител, че са с филтри, а другите по чифтове. Предни и задни и да не ги улучиш кои са им сменяш местата на изхода или още направо на входа от компютъра :) Аз даже бих взел един стереожак на стереожак 3 метра и един стереожак на чинч 1,5. Режа триметровия на две запоявам. Махам камбанките на другия (а ако е с различен цвят още по добре - слагам го за събуфера) и запоявам. Взимам бира. Свързвам. Пускам музика. Пия бира. Не ми харесва как свири. Купувам нова бира. Въртя настройките - пак не ми харесва. Пак купувам бира. Някъде между 6 и 11 бира устанвявам че то толкова си може горкото и спирам да пия че утре съм на работа.
SystemeX - напреднал
Добре де, тоя Буфер.. трябва да работи на Неото и да има таква букса от ДВД-то към Буфера... САмо,че от ДВД-то ти излизат 6 аудио букси, които завършват в 1 букса(мъжата)Тази която му трябва. Тези 6 аудио букси не могат да се пъхнат в звуковата карта... понеже трябва да са стереожакове. Просто да намери такива преобразуватели или преходници, които да променят стереожаковете от звуковата карта, така че да се свързват с 6-те аудиобукси (Мъжката). На снимката се вижда. И от там с преходници на да се снадят , ако е M Ж или Ж M.

Прикачен файл

zzz.jpg
zzz.jpg (14.42 KиБ) Видяна 3720 пъти

Тема "Моля помогнете ми с един суббуфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: