mario-borisov написа:това ли е цялата работа и правилно ли е изчислено всичко и така ли трябва да ги свържа и 2 33 омови резистори ли трява да си вземаИзчисленията са правилни.Да, 2 резистора ти трябват.

mario-borisov написа:това ли е цялата работа и правилно ли е изчислено всичко и така ли трябва да ги свържа и 2 33 омови резистори ли трява да си вземаИзчисленията са правилни.Да, 2 резистора ти трябват.
barekov1 написа:Захранването на фара на скутерите не е от акумулатора!! Има си магнет за фара и габарита от зад и отделно друга намотка която зарежда акумулатора и трета за запалителната система. Напрежението към фара е променливо. Ако сложиш по мощна крушка няма да свети по силно поради големия пад. Аз направих следното. сложих крушка с две светлини. Едната се захранва от магнета а другата от акумулатора и минава през допълнителен прекъсвач. Свети като ден. 55W са напълно достатъчни. ако сложиш по мощна има опасност да стопиш фара! Тъкмо ще си имаш и къси и дългиколега затова искам да си направя от светодиоди 1 че ще свети по-силно и 2-ро че няма опасност да съсипя рефлектора
barekov1 написа:Така директно няма да стане! магнета за фара е направен при определен товар на високи обороти да по държа 12-13В. Ако му сложиш по малък товар ( 5W светодиоди) напрежението може да надхвърли 20V.!! Светодиодите трябва да се захранват от Акумулатора!!съмнява ме колега защото попринцип съм с дви крушки по 15вата и едната съм я свалил и сега съм само с една и негори
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: