• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Харалампи - специалист
Ми не ми е ясна тая материя. За вас е очевидно, ама за мане не е. А как да ги вържа, има ли нещо по-специфично? Ако ги запоя дали няма да се стопи спойката? Вероятно трябва да ги вържа на устерклемата на "полюлея".
mitcd - специалист
Двата елемента в паралел директно на кабела който отива към лампата.Значи идеята е кондензатора да шунтира малкия ток който отива към лампата а съпротивлението -да разрежда кондензатора.Най добре ги запои на две кабелчета и ги вържи някъде на самия кабел където ти е удобно(елементите не се нагряват когато работят).При мен като сложих вместо глим лампа светодиод на ключа за светване на обикновена луминесцентна лампа.И премигваше от време на време.Но си реших проблема именно по тоя начин.
Харалампи - специалист
По горе бях писал че в кухнята не премигва ... е сбъркал съм. Примигва си, ама съвсем слабичко. Може би защото е по слаба крушката.

mitcd и двата елемента в паралел на крушката ли да бъдат. Нещо не ми става ясно от обяснението ти, може би защото сме скарани стока ... Шибна ме ведбъж и аз не можах да му го върна. Ма така е като не го виждаш кога идва ... :cool:
mitcd - специалист
Ето

Прикачен файл

clp1.jpg
clp1.jpg (27.98 KиБ) Видяна 9890 пъти
Харалампи - специалист
Благодарско,

Ето как го спретнах. Не мигва. Ще чакам да се стъмни, ама съм оптимистично настроен :-D

Стъмни се и всичко си е супер! Мерси за помоща

Прикачен файл

015.jpg
015.jpg (31.94 KиБ) Видяна 9701 пъти
deianr - специалист
Някой купувал ли е Sapir, за да каже впечатления? Гледам ги на промоция в Кауфланд доста изгодно, но се чудя дали са добри.
diaflin - специалист
По-добре си вземи Аро от Метро. Сравнително евтини са , но пък на опаковките пише , че са производство на Осрам, което е добър атестат. Аз ги ползвам от 2007 и до момента имам само една изгоряла - изкара към 2 години живот , останалите още светят.
PCL82 - майстор
Кондензаторът трябва да е с пробивно напрежение поне 400 волта!
Този на снимката горе ми се види като 63 волтов. Дано не греша! След време може да пробие, не е задължително да стане веднага.
ELEMENTAL - специалист
PCL82 написа:
Този на снимката горе ми се види като 63 волтов.
Такива кондензатори като на снимката са обикновено с пробивно напрежение от 250V нагоре.
PolariS - специалист
deianr написа:
Някой купувал ли е Sapir, за да каже впечатления? Гледам ги на промоция в Кауфланд доста изгодно, но се чудя дали са добри.
Други мнения има ли за тези Тапири, че и аз се ослушвам да увелича енергоспестяващите крушки у дома от тази промоция? :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: