Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zimel - специалист
НАПИСАХ: " АКО мога да отделя крадливото захранване на него ще подам по високо..."

п.п. Другото ми име е Д-р. Менгеле , що се отнася до "римляните".
velas - специалист
Тези хора собственици ли са или са наематели? И в двата случая има достатъчно възможности по Закона за етажната собственост за действия. Там вече се намесва кметството/общината.

Друг вариант е да им "съдействате" да се закачат преди общия електромер на блока и да имат вземане-даване с енергото...
fox_vt - майстор
Колега зимел то ако може да се отдели и един грец ще свърши чудна работа за 1 лв материали :-D
paralesa - специалист
Само аз ли разбирам,че става въпрос за мангали? И става въпрос не за едни и същи,а за много мангали с различни случаи?..
Изхода приятелю е,махаш се от там,друг изход няма. С бой или заплахи,само лошо ще си навлече,не го съветвайте това. Друго каквото и да опита,все тая...на един двама ще направи мръсно,на третия ще се усетят и ще го разберат,че е той,тогава става война. А закони....хахаха вие май не сте разбрали,че за циганската пасмина закони няма. Изхода е само един и го казах... Другия е,ако не са много,да им се организира едно хубаво меле в тъмното и с малко късмет,ако са страхливи,ще се махнат сами.
zimel - специалист
fox_vt написа:
Колега зимел то ако може да се отдели и един грец ще свърши чудна работа за 1 лв материали :-D

Почти се съгласих с теб, ама какъв трябва да е греца, ако освен битовата електроника има включени и два 3 киловатови радиатора...мисля, че греца трябва да е бая мощен за да устиска товара.

Или може би греша нещо?
fox_vt - майстор
Не не грешиш греца е този http://elimex.bg/product/12908/kbpc5010.html вярно за 2 лв като сложим и буксите ще стъпи на три лева.А едва ли някой ще ползва толкова голям ток пък и нз дали и реотаните ще устискат на правия ток :-D пък ако се комбинира и със кондензатор там колко се повдигаше напрежението,абе към 300 волта може и да има :?
zimel - специалист
Реотаните въобще не " разбират " тока прав ли е или променлив.

По въпроса с кондензаторите след греца , те се избират според тока , а в нашия случай е много голям , т.е. и кондензаторите трябва да са много големи иначе като закачиш товара напрежението ще клекне (ще падне много ниско).
hidrazin - майстор
За реотаните си прав, малко разбират.Ама компресора на хладилника, на неинверторния климатик и разни трансформаторчета разбират прекрасно!
Пък и обикновените лампи светят като 100W-ови.
nikivd - специалист
Toчно този грец е пълно менте. Едвам държи и на 10А. Истински грец 50А ще струва поне 30лв.
zimel - специалист
hidrazin написа:
За реотаните си прав, малко разбират.Ама компресора на хладилника, на неинверторния климатик и разни трансформаторчета разбират прекрасно!
Пък и обикновените лампи светят като 100W-ови.
А ти правил ли си експерименти да изгоириш бобина изчислена да работи на променлив ток, включвайкия на прав ток при по-високо напрежение от работното?

За всички е ясно, че тока се покачва многократно и намотката започва да пече, но за да направи пробив в лаковата изолация ...трябва да минат часове.

Та въпросът пак е, примерния грец ще издържи ли достатъчно време?

Крушките са еФтин консуматив, тях не ги броим.

Тема "Крадливи съседи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: