jordanvass написа:Написах, че ми се струва, че само Хидразин е по-наясно. Разбира се, че може да има и други, надявам се ако прочетат въпроса ми да ми помогнат.ktamen написа:Струва ми се, че ти си единственият в този форум, който знае за тоците повече от мен...Щом като смяташ, че никой не знае колкото теб, защо питаш?ktamen написа:200 херца ще е минималната честота, максималната, поне теоретично, ще е над 1 килохерц. Не съм много сигурен как ще реагира ламарината на толкова херци, но поне засега ми се струва, че ще грее по-малко при по-висока честота, заради по-високото съпротивление на първичната.Ми как да реагира ламарината - ще пее като високоговорител.
При тия високи честоти токовете на Фуко ще са огромни. Не ми се мисли какви загуби ще имаш, което изначално обезсмисля идеята ти.
А за първичната сериозно ли смяташ, че ще има по-голямо съпротивление при по-високата честота? Ти и това ли няма да съобразиш и да я преизчислиш както трябва? Ако има голямо съпротивление, ти въобще как смяташ тоя 1 киловат да го трансформираш?
Странно високо мнение имаш за себе си в областта на електротехниката, съдейки по лаишките ти въпроси и разсъждения.
Да сериозно смятам, че при по-висока честота, съпротивлението ще е по-високо. И в учебниците така пише. А ако се съди по това:
hidrazin написа: Индуктивното съпротивление на първичната пряко зависи от честотата.Значи и Хидразин е на същото мнение.
Демек ако изчислиш трафа за 250Hz а го пуснеш на 50Hz ще трябва и да намалиш напрежението на първичната 5 пъти.
Струва ми се нелепо, че трябва да обяснявам толкова тривиални неща на човек, който има претенции да не е лаик в тази област.
В самия алтернатор каква ламарина има? Тя как се справя с токовете на Фуко?
Последна промяна от ktamen на вт юни 14, 2016 1:31 am, променено общо 1 път.