Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lisko - майстор
Почнах да сменям CFL с диодни крушки в кухнята. Но все още има от старите да се държат. И едните и другите са топлобели, но флуоресцентните са по-топли (хаха, не само на цвят ами по корпуса виждам разтопена пластмаса).

а, да не вземам два пъти думата - къв е смисъла да си купиш една крушка за 1550 лумена, като два броя, всяка по 800 лумена, светят повече и струват по-малко:

Прикачен файл

krushki.png
krushki.png (97.62 KиБ) Видяна 1347 пъти
kozl - майстор
Според мен смисъла е в броя на цоклите :roll:
Като има само един цокъл, а за по-евтиното требат два :?
kozl - майстор
вт фев 14, 2023 10:55 pmMamaMy написа:
Продължават Осрамките да са ми фаворит.
Аз си изпатих с некви LED Осрами на промоция от Кауфланд или Лидъл, но им загубих и касовата бележка, та още ме "боли" :sad:
Пробвах с Осрама - справя с трептенето и не трепти. Някой ми хвалеше крушките от ИКЕА. Ще трябва да пробвам и с тях.
Но явно проблема е в напрежението.
Посаветвайте някаква идея за стабилизиране на нарежението. 8 етажа по 4 бр + 6 бр.= 40 бр. Да речем 400 вата.

Отварял съм и Осрами и ВиТаци. След изправителя от AC към DC има електролитен кондензатор и при двете марки. После чип за стабилизиран ток през светодиодите.
За да го усещам трептенето то трябва да е под 25 херца, може би :? Да не би трептящите крушки да не са с грец, а само с един диод :?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Вчера разглобявам поредната LED лампа 12W с марка BONUSLIGHT.
Изгоряла още при включването, ама чак светодиода се сцепил с ясна черна черта.
Няма нито един кондензатор по платката, има място за кондензатор посочено на схемата.
Такова недоразумение не бях виждал. Чипа беше друг, но схемата беше такава тъпота:
Прикачен файл:
BONUSLUX.JPG
BONUSLUX.JPG (33.84 KиБ) Видяна 1291 пъти
Последна промяна от abcdefghijklmnopqrstuvwxz на ср фев 15, 2023 3:26 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
вт фев 14, 2023 11:33 pmLisko написа:
... къв е смисъла да си купиш една крушка за 1550 лумена, като два броя, всяка по 800 лумена, светят повече и струват по-малко:
Смисъла е търговски. Пък и офертата 2 броя за 5,74$ приключва днес, 15-ти февруари.
А цените по време на "Limited Time Offer" се доближават до нормалните.
Докато нормалните при вас са ... ужасни. Дори и в канадски долари.
Другото вече го казаха - за две дето ще светят повече от една си трябва и още една фасунга.
:partyman:
Lisko - майстор
Е да де, то нормален човек не пазарува по "нормални" цени. Дебне намалението.

:partyman:
kr1100 - майстор
ср фев 15, 2023 9:03 amkozl написа:
Според мен смисъла е в броя на цоклите :roll:
Като има само един цокъл, а за по-евтиното требат два :?
Има преходници 1 х Е27 към 2 бр.Е 27.
fbr - майстор
чет фев 16, 2023 10:59 amkr1100 написа:

Е къде е кирията, или на следващата промоция ще купуваме преходник 2 към 3.
kr1100 - майстор
чет фев 16, 2023 1:25 pmfbr написа:
чет фев 16, 2023 10:59 amkr1100 написа:

Е къде е кирията, или на следващата промоция ще купуваме преходник 2 към 3.
Нагоре Хидрата го е казал : "Другото вече го казаха - за две дето ще светят повече от една си трябва и още една фасунга." :partyman:
kozl - майстор
Харесах си крушка в Кауфланд:
OSRAM LED
6,5W=60W
360° 806 lm
15 Years
Warm White
Добре свети няколко месеца и почна да прекъсва (премигва) от време на време.
Върнаха ми парите, купих стщата и след месец и тя почна да прекъсва светенето по същия начин.
Приготвих я за връщане и се чудя да продължавам ли с тази серия :?

В същия плафон работиха години наред други крушки с гасящ кондензатор, за които съм поствал снимки в друга тема за LED крушки. Те обаче загряваха доста и след дългогодишната употреба, пластамасовото по тях почна да се разпада и се наложи подмяна.

Тема "LED крушки Е27 и тук там Е14, цени и коя повече ке удържи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: