• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gnt69 - майстор
gogyto написа:
Как ви горят тези Ви-таци не знам.
На вилата и в нас съм изцяло с такива, една не е дала фира...имам и от най-старите и от най-новите, купувани от Конрад и Практикер :rock:
Явно хубавите са ги донесли в Русе, и на мене не ми е горяла ни една. А ги ползвам за градинско осветление като се скрие слънцето и светват като изгрее угасват, всеки ден без почивка . :partyman:
martosound - специалист
Късмет :) Всеки да уцели от хубавите дано!

В габрово от ЗОРА и КАУФЛАНД спират да бачкат постоянно.
nbr - специалист
Аз съм сменил няколко русенски :) 1бр в Кабелкомерс(старите модели) и 2-3 в Кауфланд(новите партиди)
gnt69 - майстор
Много си топлите къщите те нали нямат добро охлаждане за това горят. Моите са навън на студено.
martosound - специалист
ДАААААААААААААА, Така е. Трябва да се ползват навън и през зимата. То като зимните гуми тези крушки. :)
nbr - специалист
Прикачен файл:
IMG_20161230_175254.jpg
и на студено не издържат много. 2 градински фенера с кауфландски лампи в-так...
kozl - майстор
Аз телевизора си го избирах с поглед. Колко трепти, на очи как да се оцени. Хареса ми картината и така.
LED крушките също си избирах на гледане и сравняване.
martosound лекциите ти, за мен са полезни, но закъсняли. Аз съм се запълнил с LED крушки от Метро, и 10 бр. от Лидл. Като почнат да сдават и тогава ще сменям, като избирам от това де се предлага на пазара на момента.
ВиТазите писах къде се подвизават. И за причините също. Моето мнение е, че за общите части, недостъците в трептене и изкривяване на цветовото усещане са маловажни и това е лек компромис в живота. Нещо като с ГСМ-ите - вредни, но потребни.
Обаче трайността ми е от значение. А за сега това, което ползвам ме удовлетворява като сравнявам цена към трайност. Също така намекнах как трайността им на работното място (общи части) е свързана с цената им.
Това за дразненето на очите - не го усещам. Случвало ми се е да ме дразнят луминисцентни лампи с трептене. С НЖ преди да прекъснат. Но ВиТазите, не. Всъщност не ми е комфортна бялата светлина 4000К. Но пък познавам хора, които я предпочитат :shock:
Ако ще дискутираме качествата на телевизорите - интересува ме, но може ли да е в друга тема?
valentino76bs - майстор
martosound написа:
ДАААААААААААААА, Така е. Трябва да се ползват навън и през зимата. То като зимните гуми тези крушки. :)
Абе не знам ама днес ми замръзна .....да се катеря по покривите .Излъгахме се да сменим крушките на змииските глави с лед 30вата на ви так едната струва 50 лева и като стана студено от 20 лампи 7спряха .Нищо гергьовден идва може и да тръгнат.....
Lisko - майстор
Martosound, като ти гледам картинката и ми хрумна следния куиз за фенове. Знаете ли откъде идва думата "Cree" на която е кръстен едноименният производител на LED ? Без търсачки моля ;-)

Що се отнася до това, че окото не виждало такива честоти ма се дразнело, според мен, по правилно е да се каже - но ги регистрира и оказват някакво влияние на мозъка. Очите ли те болят от трептенето или главата? Аз бих казал главата, но де да знам - хора всякакви. За комп. екрани, факт е че най-големия проблем идва от това че "забравяш" да мигаш и очите пресъхват.
Освен честотата на трептения и дълбочината на модулация, има значение и самата абсолютна амплитуда - при много ярки екрани сензора (сиреч окото) работи в ненормален режим (на насищане) и усещането което е резултат на трептенето ще е по-слабо.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: