Защо се комутира веригата на тестовия бутон и тестовия резистор при условие , че се взема "фаза" след вече комутирана такава ! Ако има инженери , които да обосноват това с радост бих понаучил нещо ново !

вт фев 18, 2020 6:37 pmtzetz009 написа:Взема се нула от вход на ДТЗ и фаза от неговия изход. При натискане на тест бутона и сработване на ДТЗ изхода отпада.Аз да питам като един просс и тъй-като не съм инженер ! Има едно нещо по схемата , което и преди съм виждал и според мен е безсмислено от практическа гледна точка , но ... !
Защо се комутира веригата на тестовия бутон и тестовия резистор при условие , че се взема "фаза" след вече комутирана такава ! Ако има инженери , които да обосноват това с радост бих понаучил нещо ново !
![]()
![]()
![]()
вт фев 18, 2020 8:36 pmaddicted написа:вт фев 18, 2020 6:37 pmtzetz009 написа: ..........................
![]()
![]()
![]()
Наскоро попаднах на ДТЗ което беше вързано погрешно и натискането на тест бутона създаде късо между постоянна нула и фаза вързана в изхода който в случая не се комутира, което "залепи" тест бутона и ДТЗ се подпали.
вт фев 18, 2020 8:55 pmtzetz009 написа:За дуракоустойчивост. Не можеш да правиш "тест" при изключена ДТЗ.вт фев 18, 2020 8:36 pmaddicted написа:вт фев 18, 2020 6:37 pmtzetz009 написа: ..........................
![]()
![]()
![]()
Наскоро попаднах на ДТЗ което беше вързано погрешно и натискането на тест бутона създаде късо между постоянна нула и фаза вързана в изхода който в случая не се комутира, което "залепи" тест бутона и ДТЗ се подпали.Извинявай много , но официално "барам тоци" от '95 лятото ! Лъжеш като " дъТР сиганин"
! Не на мене тия ! Ще ти залепя тест бутон навсякъде , но не и там където ти казваш !
![]()
![]()
![]()
вт фев 18, 2020 6:37 pmtzetz009 написа:Първо леко ще те попровя.Аз да питам като един просс и тъй-като не съм инженер ! Има едно нещо по схемата , което и преди съм виждал и според мен е безсмислено от практическа гледна точка , но ... !
![]()
![]()
![]()
вт фев 18, 2020 6:37 pmtzetz009 написа: Защо се комутира веригата на тестовия бутон и тестовия резистор при условие , че се взема "фаза" след вече комутирана такава ! Ако има инженери , които да обосноват това с радост бих понаучил нещо ново !Защото 230V x 0,03A = 6,9W - бая голям, мощен резистор. А в самото ДТЗ няма място за такъв.
вт фев 18, 2020 8:36 pmaddicted написа: Взема се нула от вход на ДТЗ и фаза от неговия изход.Това не е вярно. Дори в твоята снимка с китайските дТЗ-та не е така.
вт фев 18, 2020 8:40 pmnikolov333 написа: При монофазните ДТЗ е така, но при трифазните има и други схеми за свързването на тест бутона..Що си сложил емотикон ИДЕЯ като такава няма?![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: