Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiv1961 - майстор
vvventsi написа:
stiv1961 написа:
vvventsi написа:
!Перпето мобиле означава КПД по голямо от 100%
А дали има такова животно :?
не ! Дори на теория не съществува!
Хи-хи,знам-с Леонардо обсъждахме тази тема още през 15 век :-D
valat111 - специалист
:wink:
stiv1961 написа:
Хи-хи,знам-с Леонардо обсъждахме тази тема още през 15 век :-D
А с Никола Тесла обсъжда ли я в началото на 20-ти век?
stiv1961 - майстор
valat111 написа:
А с Никола Тесла обсъжда ли я в началото на 20-ти век?
Да обаче той имаше много работа и ми даде един ролков магнетофон да се понауча.Така и не можах да науча основите даже и на електротехниката.Но затова вие сте тук-да помагате :) Наздраве :partyman:
Chefo77 - майстор
vvventsi написа:
Chefo77 написа:
А всяко нещо, което е със 100 % КПД само по себе си е перпетуум мобиле, което веднага оборва теорията ти :)
Затвореният кръг не трябва да има никакви загуби, а такава ситуация е невъзможна. Загубите са неизменни - така че всеки елемент, който създава тези загуби, сам по себе си е консуматор.
не е вярно, перпето мобиле значи вечен двигател който го товариш и черпиш механична енергия от него,енергия от нищото ,това е перпето мобиле,при който закона за запазване на енергията не важи!Перпето мобиле означава КПД по голямо от 100%
Сигурен ли си?
Я да почетем малко :)
vvventsi - специалист
Chefo77 написа:
vvventsi написа:
Chefo77 написа:
А всяко нещо, което е със 100 % КПД само по себе си е перпетуум мобиле, което веднага оборва теорията ти :)
Затвореният кръг не трябва да има никакви загуби, а такава ситуация е невъзможна. Загубите са неизменни - така че всеки елемент, който създава тези загуби, сам по себе си е консуматор.
не е вярно, перпето мобиле значи вечен двигател който го товариш и черпиш механична енергия от него,енергия от нищото ,това е перпето мобиле,при който закона за запазване на енергията не важи!Перпето мобиле означава КПД по голямо от 100%
Сигурен ли си?
Я да почетем малко :)
сигурен съм метеоритите астероидите който фърчът из космоса на ли са затворен кръг с 100% КПД,на тях никой не има дава енергия да се движат из космоса,но не са перпето мобиле!!!
Chefo77 - майстор
В условията на вакуум дали всичко не е перпетуум мобиле по отношение на движението?
Дай да слезем на земята обаче. Гравитация, това-онова ...
vvventsi - специалист
Chefo77 написа:
В условията на вакуум дали всичко не е перпетуум мобиле по отношение на движението?
Дай да слезем на земята обаче. Гравитация, това-онова ...
Няма значение къде е важното че затворената система съществува със 100% КПД ,някога хората са искали да създадат двигател който да задвижва себе си и нещо друго тоест КПД по голямо от 100% но разбрали че е невъзможно, като се създава закона за запазване на енергията който гласи: енергията не се създава нито изчезва тя просто преминава от един вид енергия във друг вид!!! Затворената система със 100% КПД
НЕ противоречи на този закон !!!
Chefo77 - майстор
Аз не противореча, ти го правиш със своите 100+ % КПД! В земни условия няма как да се създаде такъв двигател, и една от основните причини е именно гравитацията, тя предизвиква сили на триене, тя създава загуби и т.н. ХИПОТЕТИЧНО в космоса има такива системи (двигатели) но дори и там има сили, които да въздействат над тях и да ги изваждат от равновесието (нищо не влиза, нищо не излиза).
vvventsi - специалист
Chefo77 написа:
Аз не противореча, ти го правиш със своите 100+ % КПД! В земни условия няма как да се създаде такъв двигател, и една от основните причини е именно гравитацията, тя предизвиква сили на триене, тя създава загуби и т.н. ХИПОТЕТИЧНО в космоса има такива системи (двигатели) но дори и там има сили, които да въздействат над тях и да ги изваждат от равновесието (нищо не влиза, нищо не излиза).
кое противореча,? перпето мобиле означава енергия от нищото , изходната енегия да е по голяма от входната,а не 100% !!!
Chefo77 - майстор
Не можеш да създаваш от нищото, защото нищо не се губи и нищо не се произвежда, т.е. нищо не вземаш от нищото. Де факто НИЩО-то не съществува - това си е НЕЩО под друга форма.
Това за по-голямата стойност на изходящата енергия е абсолютна глупост и много добре го знаеш - говорим за обща енергия, не само топлинна, не само електрическа, не само химическа и т.н.

Ей, заприличахме на оня преподавател - атомът представлява ядро и покрай него обикалят електрони. А какво има между тях? Въздух. :rock: :rock:

Тема "Какво мога да напрявя със динамо от КОЛЕЛО ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: