vvventsi написа:Хи-хи,знам-с Леонардо обсъждахме тази тема още през 15 векstiv1961 написа:не ! Дори на теория не съществува!vvventsi написа:!Перпето мобиле означава КПД по голямо от 100%А дали има такова животно

vvventsi написа:Хи-хи,знам-с Леонардо обсъждахме тази тема още през 15 векstiv1961 написа:не ! Дори на теория не съществува!vvventsi написа:!Перпето мобиле означава КПД по голямо от 100%А дали има такова животно
vvventsi написа:Сигурен ли си?Chefo77 написа:А всяко нещо, което е със 100 % КПД само по себе си е перпетуум мобиле, което веднага оборва теорията тине е вярно, перпето мобиле значи вечен двигател който го товариш и черпиш механична енергия от него,енергия от нищото ,това е перпето мобиле,при който закона за запазване на енергията не важи!Перпето мобиле означава КПД по голямо от 100%
Затвореният кръг не трябва да има никакви загуби, а такава ситуация е невъзможна. Загубите са неизменни - така че всеки елемент, който създава тези загуби, сам по себе си е консуматор.
Chefo77 написа:сигурен съм метеоритите астероидите който фърчът из космоса на ли са затворен кръг с 100% КПД,на тях никой не има дава енергия да се движат из космоса,но не са перпето мобиле!!!vvventsi написа:Сигурен ли си?Chefo77 написа:А всяко нещо, което е със 100 % КПД само по себе си е перпетуум мобиле, което веднага оборва теорията тине е вярно, перпето мобиле значи вечен двигател който го товариш и черпиш механична енергия от него,енергия от нищото ,това е перпето мобиле,при който закона за запазване на енергията не важи!Перпето мобиле означава КПД по голямо от 100%
Затвореният кръг не трябва да има никакви загуби, а такава ситуация е невъзможна. Загубите са неизменни - така че всеки елемент, който създава тези загуби, сам по себе си е консуматор.
Я да почетем малко
Chefo77 написа:В условията на вакуум дали всичко не е перпетуум мобиле по отношение на движението?Няма значение къде е важното че затворената система съществува със 100% КПД ,някога хората са искали да създадат двигател който да задвижва себе си и нещо друго тоест КПД по голямо от 100% но разбрали че е невъзможно, като се създава закона за запазване на енергията който гласи: енергията не се създава нито изчезва тя просто преминава от един вид енергия във друг вид!!! Затворената система със 100% КПД
Дай да слезем на земята обаче. Гравитация, това-онова ...
Chefo77 написа:Аз не противореча, ти го правиш със своите 100+ % КПД! В земни условия няма как да се създаде такъв двигател, и една от основните причини е именно гравитацията, тя предизвиква сили на триене, тя създава загуби и т.н. ХИПОТЕТИЧНО в космоса има такива системи (двигатели) но дори и там има сили, които да въздействат над тях и да ги изваждат от равновесието (нищо не влиза, нищо не излиза).кое противореча,? перпето мобиле означава енергия от нищото , изходната енегия да е по голяма от входната,а не 100% !!!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: