Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
пон май 11, 2020 6:50 pmkrasi92 написа:
Помпата смени ли
не съм, тя си работи, и като я разглобих нямаше вода в резервоарчето
Chefo77 - майстор
Добре де - идиотско предложение - пробвай да я закачиш на контейнер за 2-3 цикъла.
krasi92 - майстор
Въпросче. Как разбира че контеинера е пълен
kozl - майстор
пон май 11, 2020 7:11 pmivo_lution написа:
пон май 11, 2020 6:50 pmkrasi92 написа:
Помпата смени ли
не съм, тя си работи, и като я разглобих нямаше вода в резервоарчето
Ако имаш тапа долу в ниското освободи водата да изтича от там и пробвай цикъл с пълно натоварване.
По някакъв начин логиката трябва да следи нивото за пръпълване при буфера на помпата и при препълване да спира процеса.
Най-елементарно е ако полавъка след пуск на помпата не освободи контакта за някакво време (т.е. нивото не спада) и стоп процес.
krasi92 - майстор
Тя помпата като не работи водата ще си намери от къде да излезе. Тун помпата не се справя във времето което и е определено и хоп-алармичка. Според мен е помпа капуут.
вт май 12, 2020 10:36 amkrasi92 написа:
Тя помпата като не работи водата ще си намери от къде да излезе. Тун помпата не се справя във времето което и е определено и хоп-алармичка. Според мен е помпа капуут.
В това има логика, но тя при малко дрехи работи, т.е от момента на горна точка на поплавъка за включване до мемента на долна точка на изключване водата и при много и при малко дрехи е една и съща, нали!?
Аз лично мисля че е температурен проблем - смисъл нещо я зори при повече дрехи и за това влиза в този режим... вече не знам и аз какво да мисля
krasi92 - майстор
Повече дрехи-повече вода. По малко дрехи-????
вт май 12, 2020 9:18 pmkrasi92 написа:
Повече дрехи-повече вода. По малко дрехи-????
Имах предвид, че колкото и дрехи да са, то времето за изхвърляне на пълно казанче е едно и също( ако времето е това което определя изндикацията за светещ пълен резервоар), просто при повече дрехи, ще има по често цикъл на изпомпване, или греша?
Chefo77 - майстор
вт май 12, 2020 3:12 pmivo_lution написа:
вт май 12, 2020 10:36 amkrasi92 написа:
В това има логика, но тя при малко дрехи работи, т.е от момента на горна точка на поплавъка за включване до мемента на долна точка на изключване водата и при много и при малко дрехи е една и съща, нали!?
Аз лично мисля че е температурен проблем - смисъл нещо я зори при повече дрехи и за това влиза в този режим... вече не знам и аз какво да мисля
А при по-малко дрехи, но с повече количество вода в тях - пробвал ли си?
kozl - майстор
пон май 11, 2020 6:25 pmivo_lution написа:
Благодаря за отзивите, ама явно не съм бил ясен с факта, че всички въздуховоди и водни пътища са изчистени, та се надявах на някакви други идеи и си мислех дали не е софтуерно. Реално датчик за ниво няма, а само поплавък с прекъсвач който включва помпата и оттам директно маркуч за дренаж, който ако е затапен - качва нагоре към казанчето. А това за нивото предполагам е когати помпата работи да кажем минута и не може да изхвърли водата и светва лампичката. Мислех си, да не би като влезе в този авариен режим и просто да светва тази лампа за пълен резервоар, защото гарантирам - водните пътища са като нови и проблема не е в запушване. Моля за идея дали не е някой от датчиците или платката ли и аз вече не знам, защото при малко дрехи суши без грешка
След като си навлязъл толкова навътре в сушилнята можеш ли да следиш нивото в буфера при много пране. Или положението на датчика (поплавъка)?
Аз м-у другото си представях, че при свързване с канал помпата няма да работи, защото поне на Боша тапата е в най-ниската точка и си мислех, че е предвидено гравитачно изтичане, но като не съм я отварял. :?
А пробва ли с изтичане директно от тапата. Сигурен си, че дренажните пътища са почистени, но все пак. А по твоите обяснения ако има запушен дренаж към канала водата ще се качи в съда горе на сушилнята. А като се качи да не би там да се включва друг датчик :? После при престой водата да се оттече гравитачно и датчика да изключи - сушилнята работи :?
Логиката по-малко, повече пране е свързана както с количеството на отделената вода, таки с продължителността на работа на сушилнята. Та съмненията са, че спира работа поради това, че не може да изхвърли водата и се получава временно препълване или, че прегрява при продължителна работа. Е ще трябва със сигурност да игнорираш едно от двете.
И след като имаш съобщение за ниво, разумно е първо това да се установи. Помпата има ли защита от прегряване (некаква биметална пластина - прекъсвач)?
За да се препълва буферния съд съмненият са, че дебита на източване не насмогва с дебита на приход от сушенето. Това трябва да провериш. Ако това е така съмнение вече в помпата или запушване пред или след помпата.
Помпата може да е навила власинки и да работи с повишено триене, по-ниски обороти и претоварване на ел.двигателя :?

Тема "Проблем с кондензна сушилня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: