• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Е много сложно става.....с тия четири фази :?
Два кабела трепач, два колеца, а само една къща. Помисли за вариант да си построиш втора къща.....по- лесно е, а и ще си спестиш нерви :wink:
съб дек 16, 2023 1:22 pmfbr написа:
Дайте да запалим спора пак. Имам два генератора, как да ги свържа и двата към къщата. И кой къде да го заземя.
Два пъти опитвам вече. Дано сега се случи!
Имам и видео, ама "коня го изядаха мухити".
DundyTheCroc - майстор
Дайте да запалим спора пак. Имам два генератора, как да ги свържа и двата към къщата. И кой къде да го заземя.
Инверторните на Хонда могат да бачкат в паралел, така че не е невъзможно на теория.
Проведох аз един тест, двупроводна инсталация със занулени контакти, УМ шалтер без прекъсване на нулата, занулен (заземен в ГРТ) генератор, всичко работи по учебник.
съб дек 16, 2023 2:03 pmDundyTheCroc написа:
Инверторните на Хонда могат да бачкат в паралел, така че не е невъзможно на теория.
Проведох аз един тест, двупроводна инсталация със занулени контакти, УМ шалтер без прекъсване на нулата, занулен (заземен в ГРТ) генератор, всичко работи по учебник.
Супер! Аз от кога им разпраам, ама на!

Интересно е два различни генератора, от различни производители и с различна мощност.
На Хонда си имат специални кабели.
ivanovbg - майстор
Еми не е много сигурно. Най добре раздели инсталацията по етажи или по мощност.
DundyTheCroc - майстор
Всъщност е сигурно, че ако не са генератори от един производител с опция за синхронизация ще има бум :wink:
Andri01 - майстор
Ако ще работят паралелно,трябва да са сфазирани.Еднаква мощност,обороти / честота/.За целта има специални устройства. При трифазните генератори е малко по-сложно сфазирането.
DundyTheCroc - майстор
съб дек 16, 2023 2:42 pmAndri01 написа:
Ако ще работят паралелно,трябва да са сфазирани.Еднаква мощност,обороти / честота/.За целта има специални устройства. При трифазните генератори е малко по-сложно сфазирането.
Вероятно напълно непостижимо в домашни условия с китайски генератори, които и без да са в паралел трудно поддържат напрежение и честота.
Не четете внимателно, слагате каруцата пред коня.

Само до 38стр, а схемата ми вече е официално потвърдена.
Да видим още колко страници трябват на някои!

Ето едно примерче. Иванов, как е разделил мощностите тоя?
Бат Кемо, как ги е сфазирал? Как изравнява мощностите и оборотите? Почвай да учиш английски, ако не ти е късно!

Andri01 - майстор
" Не отваряй очите на глупаците ,дане затворят твоите"
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: