• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BLUEPUPIL - майстор
пет яну 19, 2024 6:36 pmhidrazin написа:
3410 Wh или около 3,4 kWh
125А
25V
Speed=120mm/min
Heat input (kJ/mm)=1.56
===============================
1.56(kJ/mm)х120(мм)=187.2(kJ/min.)
187.2(kJ/min.)=3.12кW
================================
Този Heat input (kJ/mm)=1.56, обаче е само топлината вкарана в зав. метал.
За да излезе сметката към тези 3.12кW, трябва са се прибавят още два компонента.
1..Разсеяната (загубената) топлина не влязла в метала.
2..Загубите при превръщането на ел. енергия в топлина.
113,66 VA х cosφ 0,5 = 56,83 W
нед дек 17, 2023 3:14 pmBLUEPUPIL написа:
2..Средно качество заварка,
минимум 60W за 1 минута;
3..Качествен заваръчен шев,
минимум 70W за 1 минута;
:lol:
Това дето все се опитваш да смяташ си го пише на табелката
Хич не се опитвай да чИтеш тази подвеждаща табелка!
Залагам си най-готините ски с автомати,
които отварят само когато трябва, че Баба
Кракра не може да направи заварка
на 3мм стомана под 70W на минута,
ако заварката е с достатъчен провар
няма да може да слезе под 80W на минута.
Бегай да човъркаш някое ДТЗ!
Аууууууууууу!
P.S.
Ако някой с инвертор слезе под 50W на минута,
за 3мм стомана да се обажда на Гинес.
hidrazin - майстор
съб фев 03, 2024 12:16 pmBLUEPUPIL написа:
Кое не разбра? Я бегай на първа страница и пак прочети какъв е въпроса.

Прикачен файл:
За трола BLUEPUPIL.png
За трола BLUEPUPIL.png (10.88 KиБ) Видяна 583 пъти

Ясно е че въпросът е изцяло извън твоята компетенция - познания, образование и дори обща култура.
В областта на електротехниката си пълен профан. Дори второкурсник от гимназия по електротехника ще те направи на смешна калинка.
Два пъти в тая тема най-нагло излъга като дърт си...ганин.
В темите за електротехника може не да "списваш" а само да питаш и да благодариш. Ако някой ти отговори.
съб фев 03, 2024 12:16 pmBLUEPUPIL написа:
които отварят само когато трябва...
Автоматите си ги сложи ... знаеш къде. Те сами ще се отворят. :lol:
:partyman:
P.S. Май за последните години не си се променил и си останал същия обикновен трол?
Думи на други потребители и в друг форум но май съм съгласен с тях.
Глей'си там джелезта и строителното проектиране и не се меси в теми от които и бъкел не вдяваш.
(последно време почвам да се замислям и въобще колко читав си като проектант... Е не по част ЕЛ де. Там никога няма да си проектант.)
kozl - майстор
Аве ква е тая единица за мярка :? :
BLUEPUPIL написа:
W на минута,
За мощност ли е за енергия ли е.
Ама щом е на минута требе да е за енергия. :?

Основния въпрос по темата щом съдържа думата "харчи" означава, че е за енергия. А от контекста требе да се разбира, че интереса е към харчене на пари за ел.енергия. Или това е енергията, която се заплаща. А тя до момента се отчита в kWh.
Единствения точен, емпирично изведен отговор в тази тема до момента съм го вписал в темата само Аз
(Предварително благодаря за овациите) :-D
Обаче и моят отговор, както и отговорите на BLUEPUPIL , както и много от вписаните в темата едва ли са от полза към автора на темата.
Но пък темата расте, форумо расте и а :partyman:
iliya_i - майстор
нед фев 04, 2024 10:16 amkozl написа:
Аве ква е тая единица за мярка :? :
BLUEPUPIL написа:
W на минута,
За мощност ли е за енергия ли е.
Ама щом е на минута требе да е за енергия. :?

Основния въпрос по темата щом съдържа думата "харчи" означава, че е за енергия. А от контекста требе да се разбира, че интереса е към харчене на пари за ел.енергия. Или това е енергията, която се заплаща. А тя до момента се отчита в kWh.
Единствения точен, емпирично изведен отговор в тази тема до момента съм го вписал в темата само Аз
(Предварително благодаря за овациите) :-D
Обаче и моят отговор, както и отговорите на BLUEPUPIL , както и много от вписаните в темата едва ли са от полза към автора на темата.
Но пък темата расте, форумо расте и а :partyman:
За 40 страници писане по темата вече се похарчи повече ток за таблети, телефони и рутери от колкото е изхарчила Кракрата за час. :-D :-D
BLUEPUPIL - майстор
Академик Хидри гледа втренчено табелката на горката Кракра, хвърли боб и отсече:
за час:
56,83W x 60 min = 3410 Wh или около 3,4 kWh

Какво би измъдрил, ако съзерцава табелката на ESAB LHF 400?

Прикачен файл:
23QA.jpeg

Вероятно, като знам колко му е акъла, нещо от рода на 7-8кWh.
Не ми се мисли какво ще е числото(кWh), ако колегата му професор Трифи трамбова с Кракрата чакъл и въпросната антика е включена в контакта.
Само, че сметката яко е опорочена, защото и двете заваръчни машини са извършили една и съща заваръчна работа.
Голям смях!
Единственият точен, емпирично изведен отговор в тази тема до момента съм го вписал в темата само Аз
съб дек 09, 2023 10:34 amkozl написа:
А логично е, че отговорът е свързан със заплащането на тази ел.енергия, като примерно израза "платих 60 кинта ток".
Така токът се оказва измерен в единици "кинти^ :-D
Обаче отговорът на въпроса отнесен към единицата "кинти" изглежда има различни стойности заради различни фактори свързани с отчитащите средства, наречени електромери. Оказва се, че уредите електромери и техните отчети въвеждат разлики в крайния резултат "кинти" при работа на КраКрата за едица време при еднакви условия на работа.
Това още повече усложнява точния отговор на питането :roll:
Категорично НЕ!
Грешката е фундаментална и е на ниво втори курс в ТУ. Да говориш за изразходена ел. енергия по време на заваряване, без да вземеш под внимание „произведената“ топлина, като основна характеристика на заваръчния процес е тотално нелепо.
Всяка една заваръчна машина, харчи толкова ел. енергия, колкото изискват параметрите на заваръчния шев, независимо дали е 160А(Кракра) или 400А(ESAB LHF 400) и без значение колко са процентите на ПВ при определен ампераж.

За ватовете в минута!
Скоростта на вятъра се мери в метра в секунда и после софтуера го превръща в километра в час. Защо се мери в м/с? Защото на 10км зад хълма
скоростта е друга, пък на стотния километър хич не дуа.
Това са т.н. неписани индустриални стандарти. Какъвто стана Adobe InDesign за печатарската техника.
Скоростта на заваряване се мери и изчислява в милиметри за една минута.
Когато говорим за заваряване се работи с минути и така се избягват проблемите, на които се натъкнахте когато работите с часове.

Запомнете най-важните и значими думи написани в тази тема:
Не бива и не трябва (изначално погрешно е) да се говори за потребена ел. енергия от заваръчна машина, без да се вземат под внимание „генерираните“ джаули (joules).

Капана щракна доста страници назад и уплашената и объркана мишка от БАН няма друг ход, освен да цитира непрекъснато какво пита Габито: Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160А, на час и да дава половинчат отговор, базиран на електротехниката, без да взема под внимание заваръчната част от главоблъсканицата.
Въпросът на Габи е непълен. Не съдържа информация за заваръчните работи. Blue го е допълнил, за да може да се даде смислен и достоверен отговор.
Габи241000 се свърза с мен и ме
помоли да Ви предам, че е много
обидена от профанизирането и
изопачаването на въпроса, Колко
ток харчи електрожен Кра Кра
160А на час?
нед дек 17, 2023 9:07 amhidrazin написа:
-Въпросът на темата е "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е"
-Преведен специално за полуграмотници е "Колко киловата може да ми изхарчи електрожен Кра Кра от 09:00 часа до 10:00 часа?"
Габи241000 е завършила Техническия
и за миг не е допускала, че нивото на
форума е толкова ниско, че ще
включвате и времето, през което не
се заварява. И ме упълномощи
(нотариално заверено) да поясня и
допълня въпроса. Кракрата е била
включена в контакта 8 часа. На
всеки час е заварявано по 7-8 минути.
Общо за 8 часа се събира 1 час, през
който гори дъгата. Чудото на развития
социализъм не е нагрявало(прегрявало)
за тези 8 часа и по нейни думи по
време на заварка „весело и безгрижно
е жужало“. Работено е с „традиционните“
за порта 3мм кухи квадрати/правоъгълници.
Обновеният и ъпгрейднат въпрос е Колко
ток е изхарчила Кракрата за 1
час сумарно заваръчно време?

За по-лесно смятане и измерване
(в съзвучие със заваръчните стандарти,
които работят със секунди и минути),
Blue-то ще допълни въпроса, Колко
харчи за 1 минута?
Моите лични измервания и база данни
показват, че:
1..Инвертор не може да слезе
под 50W за 1 минута;
минимум 60W за 1 минута;
минимум 70W за 1 минута;
Кракра, заваряваща 3мм кухи
квадрати/правоъгълници ще изхарчи
90-100W за една минута
.
Крайният и окончателен отговор е:
пет дек 08, 2023 2:56 pmBLUEPUPIL написа:
Не по-малко от 6kW на час=6kWh
Не по-малко от 100W на минута=6000 J/min(joule/minute)
kozl - майстор
И кое е правилното щом си сложил м-у тях знак на равенство
киловат на час или киловатчас?

Е моля отговори на въпроса, вместо да излагаш дисертации и да пишеш несвързани коментари.
Ти прочете ли какво съм писал? Ако да значи сам си говориш :-D
За какъв шев иде писано, като моята проба е направена без заварка, на празен ход #-o
съб ное 18, 2023 9:16 amkozl написа:
Колко харчи без натоварване :?
kozl написа:
Измъкнах един електрожен Кракра ей го на

Изображение

Изключих АП-тата и оставих само на 1 контакт, в който включих Кракрата на празен ход и 100А зав.ток през таймер нагласен на 5 часа .

А това са предпазители разни

Изображение

А дано не е спирал тока, че шъ ми провали експеримента. Докато правих постановката си тествах АП-то с крива Б. при превключване на повече от 100А щрак пада, без да пада този в ГРТ и без да пада този до него, който е последователно включен на АВВ-то :shock: . Кривата работи :roll:
kozl написа:
Като се прибрах вечерта и действително с изненада отчетох само един киловат час за 5 часа работа (ако не е спирал тока, но на този етап не съм предвидил у-во за регистрация на липса ток). Действително очаквах повече. Скалъпих контакт + разклонител с възможност да включа последователно на първичната верига мултицет и направих три измервания при 50А, 75А и 100А. Повече А не стана щото пада АП с крива Б - при самото превключване. Снимките на мултицета са във възходящ ред на амперите.Постановка на празен ход

Изображение

Отчет-1:

Изображение

Отчет-2:

Изображение

Отчет-3:

Изображение

Искаше ми се да тествам и стрелковия уред, но уви некъде се от страх и срам се скри :lol:
съб ное 18, 2023 12:35 pmkozl написа:
съб ное 18, 2023 10:35 amB0bi написа:
А питането за на празен ход ли е? Звучи ми малко безпредметно. Освен непосредствено след навиване. А и тогава "харчи" не е много на място.
Питането дали не е опит за сравняване с инверторните електрожени по КПД?
При натоварване е доста относително спрямо натоварването. А и нямам данни.
Поне за това в маркирано със синьо, предполагам, че сме на едно мнение :roll:
gogo7777 - майстор
Kozl къде мислиш е заровено кучето
:?:
BLUEPUPIL написа:
Академик Хидри гледа втренчено табелката на горката Кракра, хвърли боб и отсече:
за час:

Прикачен файл:
23QA.jpeg

Не ми се мисли какво ще е числото(кWh), ако колегата му професор Трифи трамбова с Кракрата чакъл и въпросната антика е включена в контакта.
Само, че сметката яко е опорочена, защото и двете заваръчни машини са извършили една и съща заваръчна работа.
Голям смях!
Единственият точен, емпирично изведен отговор в тази тема до момента съм го вписал в темата само Аз
А логично е, че отговорът е свързан със заплащането на тази ел.енергия, като примерно израза "платих 60 кинта ток".
Обаче отговорът на въпроса отнесен към единицата "кинти" изглежда има различни стойности заради различни фактори свързани с отчитащите средства, наречени електромери. Оказва се, че уредите електромери и техните отчети въвеждат разлики в крайния резултат "кинти" при работа на КраКрата за едица време при еднакви условия на работа.
Категорично НЕ!
Грешката е фундаментална и е на ниво втори курс в ТУ. Да говориш за изразходена ел. енергия по време на заваряване, без да вземеш под внимание „произведената“ топлина, като основна характеристика на заваръчния процес е тотално нелепо.
Всяка една заваръчна машина, харчи толкова ел. енергия, колкото изискват параметрите на заваръчния шев, независимо дали е 160А(Кракра) или 400А(ESAB LHF 400) и без значение колко са процентите на ПВ при определен ампераж.

За ватовете в минута!
Скоростта на вятъра се мери в метра в секунда и после софтуера го превръща в километра в час. Защо се мери в м/с? Защото на 10км зад хълма
Това са т.н. неписани индустриални стандарти. Какъвто стана Adobe InDesign за печатарската техника.
Когато говорим за заваряване се работи с минути и така се избягват проблемите, на които се натъкнахте когато работите с часове.

Не бива и не трябва (изначално погрешно е) да се говори за потребена ел. енергия от заваръчна машина, без да се вземат под внимание „генерираните“ джаули (joules).

Капана щракна доста страници назад и уплашената и объркана мишка от БАН няма друг ход, освен да цитира непрекъснато какво пита Габито: Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160А, на час и да дава половинчат отговор, базиран на електротехниката, без да взема под внимание заваръчната част от главоблъсканицата.
Въпросът на Габи е непълен. Не съдържа информация за заваръчните работи. Blue го е допълнил, за да може да се даде смислен и достоверен отговор.
160А на час?
нед дек 17, 2023 9:07 amhidrazin написа:
-Въпросът на темата е "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е"
-Преведен специално за полуграмотници е "Колко киловата може да ми изхарчи електрожен Кра Кра от 09:00 часа до 10:00 часа?"

харчи за 1 минута?
показват, че:
под 50W за 1 минута;
минимум 60W за 1 минута;
минимум 70W за 1 минута;
90-100W за една минута
.
hidrazin написа:
пет яну 19, 2024 3:00 pmBLUEPUPIL написа:
Затова мили, родни тъпсита, мери се в минута, чисто заваръчно време (запалена дъга), после го умножавате по 60 и получавате за час.
Тотално се оплете в собствената си мрежа от липса на знания и разбирания - като пате в кълчища.
Нищо не се измерва в минута и въобще не е необходимо да правиш онези сметки от които така и нищо не разбра.
Това дето все се опитваш да смяташ си го пише на табелката - справка картинката по-долу, която е от оригиналната книжна на Кракра Е 01 У
Хората са си написали - НОМИНАЛНА МОЩНОСТ 6,82 kVA Демек това е ПЪЛНАТА мощност защото е в kVA
Ако го превърнем към твоята измислена единица става 113,66 VA - демек на пръв поглед е близко до твоите измислени 100W дето щял да изхарчи на минута.
Да ама не. Има и cos φ който и ти написа че при заваръчните апарати е 0,4 - 0,5 ... Нека приемем че cosφ= 0,5
Толкова ще изхарчи при номинално натоварване или за час:
Тогава се получава че номиналната активна (полезна) мощност на Кракра Е 01 У е 3,4kW
Както вече казах реактивната мощност и пълната мощност са други бири.
До тук установихме че номиналната активна (полезна) мощност на Кракра Е 01 У е 3,4kW
Ма това си го пише на табелката. Само трябва да се пресметне активната мощност като се умножи по фактора на мощността.
Но това НЕ ДАВА отговор на първата част от въпроса - КОЛКО ТОК ХАРЧИ ЗА ЕДИН ЧАС.
По спецификация - по-малко от 1 kWh ако работим с препоръчаното ПВ.
Реално ще се разбере когато някой го напъне и се опита да заварява един час без прекъсване. :-D

Прикачен файл:
3.jpg.jpg

BLUEPUPIL написа:
125А
25V
Speed=120mm/min
Heat input (kJ/mm)=1.56
187.2(kJ/min.)=3.12кW
За да излезе сметката към тези 3.12кW, трябва са се прибавят още два компонента.
минимум 60W за 1 минута;
минимум 70W за 1 минута;
Аууууууууууу!
P.S.
вт фев 06, 2024 12:49 pmkozl написа:

Е моля отговори на въпроса, вместо да излагаш дисертации и да пишеш несвързани коментари.
За какъв шев иде писано, като моята проба е направена без заварка, на празен ход #-o
kozl написа:
Измъкнах един електрожен Кракра ей го на

Изображение

Изключих АП-тата и оставих само на 1 контакт, в който включих Кракрата на празен ход и 100А зав.ток през таймер нагласен на 5 часа .

А това са предпазители разни

Изображение

А дано не е спирал тока, че шъ ми провали експеримента. Докато правих постановката си тествах АП-то с крива Б. при превключване на повече от 100А щрак пада, без да пада този в ГРТ и без да пада този до него, който е последователно включен на АВВ-то :shock: . Кривата работи :roll:
kozl написа:
Като се прибрах вечерта и действително с изненада отчетох само един киловат час за 5 часа работа (ако не е спирал тока, но на този етап не съм предвидил у-во за регистрация на липса ток). Действително очаквах повече. Скалъпих контакт + разклонител с възможност да включа последователно на първичната верига мултицет и направих три измервания при 50А, 75А и 100А. Повече А не стана щото пада АП с крива Б - при самото превключване. Снимките на мултицета са във възходящ ред на амперите.Постановка на празен ход

Изображение

Отчет-1:

Изображение

Отчет-2:

Изображение

Отчет-3:

Изображение

Искаше ми се да тествам и стрелковия уред, но уви некъде се от страх и срам се скри :lol:
съб ное 18, 2023 10:35 amB0bi написа:
А питането за на празен ход ли е? Звучи ми малко безпредметно. Освен непосредствено след навиване. А и тогава "харчи" не е много на място.
Питането дали не е опит за сравняване с инверторните електрожени по КПД?
вт фев 06, 2024 12:22 pmBLUEPUPIL написа:
...ако колегата му професор Трифи трамбова с Кракрата чакъл и въпросната антика е включена в контакта...
Събувай гащите поне за проветрение, ако не за пране!
kozl - майстор
вт фев 06, 2024 1:39 pmgogo7777 написа:
Kozl къде мислиш е заровено кучето
:?:
BLUEPUPIL написа:
за час:

23QA.jpeg

Голям смях!
Категорично НЕ!

За ватовете в минута!

160А на час?

харчи за 1 минута?
показват, че:
под 50W за 1 минута;
минимум 60W за 1 минута;
минимум 70W за 1 минута;
90-100W за една минута
.
hidrazin написа:
пет яну 19, 2024 3:00 pmBLUEPUPIL написа:
Затова мили, родни тъпсита, мери се в минута, чисто заваръчно време (запалена дъга), после го умножавате по 60 и получавате за час.
Тотално се оплете в собствената си мрежа от липса на знания и разбирания - като пате в кълчища.
Нищо не се измерва в минута и въобще не е необходимо да правиш онези сметки от които така и нищо не разбра.
Това дето все се опитваш да смяташ си го пише на табелката - справка картинката по-долу, която е от оригиналната книжна на Кракра Е 01 У
Хората са си написали - НОМИНАЛНА МОЩНОСТ 6,82 kVA Демек това е ПЪЛНАТА мощност защото е в kVA
Ако го превърнем към твоята измислена единица става 113,66 VA - демек на пръв поглед е близко до твоите измислени 100W дето щял да изхарчи на минута.
Да ама не. Има и cos φ който и ти написа че при заваръчните апарати е 0,4 - 0,5 ... Нека приемем че cosφ= 0,5
Толкова ще изхарчи при номинално натоварване или за час:
Тогава се получава че номиналната активна (полезна) мощност на Кракра Е 01 У е 3,4kW
Както вече казах реактивната мощност и пълната мощност са други бири.
До тук установихме че номиналната активна (полезна) мощност на Кракра Е 01 У е 3,4kW
Ма това си го пише на табелката. Само трябва да се пресметне активната мощност като се умножи по фактора на мощността.
Но това НЕ ДАВА отговор на първата част от въпроса - КОЛКО ТОК ХАРЧИ ЗА ЕДИН ЧАС.
По спецификация - по-малко от 1 kWh ако работим с препоръчаното ПВ.
Реално ще се разбере когато някой го напъне и се опита да заварява един час без прекъсване. :-D

3.jpg.jpg

BLUEPUPIL написа:
125А
25V
Speed=120mm/min
Heat input (kJ/mm)=1.56
187.2(kJ/min.)=3.12кW
минимум 60W за 1 минута;
минимум 70W за 1 минута;
Аууууууууууу!
P.S.
вт фев 06, 2024 12:49 pmkozl написа:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
и
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
и
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
и
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Котка по гръб не пада :roll:
вт фев 06, 2024 2:22 pmkozl написа:
..:roll:
Защо те няма в актьорският състав на „Етажна собственост“?!
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: