Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ronin - специалист
adonis написа:
вече взех къртач Райдер RD-HD11 и съм много доволен... 1050 W SDS-Max 36 mm.- като за любителски е много як :)
Колега дай мнение за 2 г. как се държи райдера....имам си скъп марков перфоратор с 2.9 J сила на удара,но ми се налага да копая канали в бетон и то доста ВиК ....та се чудя ....гледам 7.8 J за къртене ми трябва основно..............Мойто мнение е силно негативно но гледам че и климатици слагат с такъв.......и доста хора го ползват за тази цена....та дай си мнението...? SDS max ???? Не е ли SDS Plus....????
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:05 am, променено общо 1 път.
Ronin - специалист
Е аз днес си взех HD11 на Raider даже го пробвах днес направих около 50-60 дупки с 26 мм.. бургия в бетон дебел около 15 см......бива....ако не изгори ще върши добра работа....кърти горе долу доволно......липсата на съединител според мен е предимство......с същата бургия спарки също пробива но в по голямата част от времето съединителя буксува.......Ей сега ще ги снимам....Бургията в комплекта е 22 мм...и 2 бр. 8 мм.. къси шило и длето...смазка и ключ за патрон но патрон нямаше....не че си нямам 4-5 бр...ама.....
Бургията на жълтото спарки е 26 мм... и е два пъти по дълго от това в комплекта...именно то бе героя на програмата днес.....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Не се сетих да пробвам макитите как ще се държът ...други път .
zz_stefanov - майстор
Как няма да буксува Спаркито с 26 мм, като сигурно е за 22 мм бетон. (модел 22хх) :)

Off: тая тема не е ли за тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewforu ... 2732ce7351
LazarGanev - "Велик майстор"
Прецакали са те - при мене в комплекта има и патронник. Аз я имам машинката от 2-3 месеца и съм много доволен. Ползвам я с коронка ф50, както и за дюбели ф10 и ф12.
Ronin - специалист
zz_stefanov написа:
Как няма да буксува Спаркито с 26 мм, като сигурно е за 22 мм бетон. (модел 22хх) :)

Off: тая тема не е ли за тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewforu ... 2732ce7351
Ми буксува си та стой та кледай БПР 261 и ако се не лъжа беше за 26 мм бургия макс........
LazarGanev написа:
Прецакали са те - при мене в комплекта има и патронник. Аз я имам машинката от 2-3 месеца и съм много доволен. Ползвам я с коронка ф50, както и за дюбели ф10 и ф12.
Не са ме прецакали бе човек...както написах по горе имам такива патрони да раздавам даже.......
Тая коронка я ползваш само за тухла и итонг....за бетон пробвал ли си !
LazarGanev - "Велик майстор"
Става и за бетон, ама кофти като срещне арматура. Затова не рискувам, а в бетона карам с диамантената корона - повече време отнема монтирането на стойката, отколкото самото пробиване :) . А иначе за БПР 261 и аз съм писал мнение в друга тема, но май се оказа, че се лекува тая болест на съединителя.

Тема "RQ: Перфоратор за бетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: