Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
hidrazin-е твоят най-силен аргумент ми напомни един стар виц:
Двойка отишла на излет с полско фиатче. В гората спрели на скътана полянка. Мацката излязла от колата постлала одеалце и се съблекла чисто гола и чака. Чака а оня не излиза от фиатчето и чете нещо. "Защо се бавиш? Хайде идвай, че нямам търпение" възмутила се мацката. "Ми чета книжката на фиатчето" - сконфузено измърморил младежа. "Ти в ред ли си бе? Секс ли ще правим или ще си човъркаш колата? - кипнало и на мацката.
"Не бе, не. Задръж за малко докато намеря в инструкциите как се излиза от полско фиатче с включен шалтер".
hidrazin - майстор
:cool: Кой накъде ще го включи и изключи. :lol:

Изображение

:partyman:
fikata - майстор
Вдигни шалтера !
Дръпни шалтера !
След работа свали шалтера !
:-D
todortv - майстор
Понеже в случая става дума за осветление, как монтирате бутоните за стълбищно осветление?
ivanovbg - майстор
Абе гледам ключовете в работата. Някои са нагоре други надолу включват- кои как иска ги е сложил. Прави ми впечатление усилените ключове-32А с лампичка трябва да включват надолу за да им е нормален надписа, а няма как да обърнеш пластмасата защото лампата не свети в прозорчето :?
hidrazin - майстор
todortv написа:
Понеже в случая става дума за осветление, как монтирате бутоните за стълбищно осветление?
Хич и не се пробвай. Това са бутони и някои са с доста силна пружина. Физиологически е по-удобно да преодолееш силата на пружината като натискаш бутона надолу. Та във тая връзка защо бутоните се натискат а не ги правят да се дърпат? :lol:
Физиологически е нормално включване, усилване, подаване на повече мощност да е нагоре и надясно и обратното да е надолу и обратно на часовниковата стрелка.
е, има си хора дето предпочитат обратните работи и левите резби. :) Това си е в кръга на майтапа де. Да не си го сложи някой много вътрешно.

Изображение

todortv - майстор
hidrazin написа:
Хич и не се пробвай.
Пред кого и за какво да се пробвам? :-D
Нормативно не е установено ключовете за осветление как да се монтират или поне аз не знам такъв нормативен документ. Така, че всеки да си ги монтира както иска, като се има предвид, че и девиаторите нямат посока.
Логиката на PCL82 обосновава, защо е за предпочитане включването на осветлението да става надолу.
А, водата как си "усилваш" ? :-D
hidrazin - майстор
todortv написа:
Нормативно не е установено ключовете за осветление как да се монтират или поне аз не знам такъв нормативен документ.
Логиката на PCL82 обосновава, защо е за предпочитане включването на осветлението да става надолу.
А, водата как си "усилваш" ? :-D
По-назад писах че и аз не знам за такъв нормативен документ.
В това дето го казва PCL82 не намирам никаква логика - сори.
Водата си я усилвам нагоре. :-D

Изображение

И какво общо има водата с тока? Две не много съвместими неща?

Изображение

darken_nz - специалист
Ами и аз обичам ключове, които се изключват надолу.
Много по-лесно е да се прецени, когато изключеното положение на ключа съвпада с тази на шалтерите и автоматичните прекъсвачи.
За мен е гадно да се пускат надолу!
Това е против всякаква логика. Все си е прекъсвач - без значение дали е лостов, автоматичен, или за осветление. Изключено е надолу. Така съм свикнал от малък. Това с обратното включване си е наистина лява резба. (както казва Хидрата)
gogo7777 - майстор
Абе то си е ДЕФАУТ :-D . Както има черно-бяло, добро-лошо, тъмно-светло, плюс-минус, малко-голямо........така и нагоре-надолу :-D . С две думи позитивно-негативно. Понеже това са понятия измислени от човека, то излиза, че положителната функция в смисъла е определяща. Т.е нагоре е...... светло, бяло, плюс, бяло, голямо и т.н са позитивни понятия.

Би трябвабо да има норматив и стандарт, де да знам :? . Аз лично винаги монтирам ключовете така.........нагоре ОН, надолу ОФФФФФФФФФФФ (поне така казват жените :-D )

Тема "Връзване на ключ за лампа - проблем (постепенно светване)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: