• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
bulhomes2 написа:
Тъй. Едно момче от Карлово ги измери и са си 3 ватови. Интересно пък защо светят по-силно....
Както казах и преди при еднаква консумация не е задължително да светят еднакво. Разликата идва от производителността (качеството) на използваните диоди.
:partyman:
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
bulhomes2 написа:
Тъй. Едно момче от Карлово ги измери и са си 3 ватови. Интересно пък защо светят по-силно....
Както казах и преди при еднаква консумация не е задължително да светят еднакво. Разликата идва от производителността (качеството) на използваните диоди.

Абе и ти си прав, ама има и други фактори за това например как е направена оптиката
hidrazin - майстор
Зае..би оптиката. Светлинният добив на диодите няма нищо общо с нея.
MIRO_073 - майстор
Аре бе, ами сложи си на колата тогава две обикновени крушки 60W без оптика пък да видим какво ще стане и как ще виждаш
bulhomes2 - майстор
MIRO_073 написа:
Коя свети по силно лявата или дясната??
Миро, виж на gif файла, който съм публикувал по-горе. Разликата в светенето си е видима. И проблема ми не е чак толкова голям, че да буди бурна радост (у Нане или Вуте). В стаята, в която съм сега досега бях със 7 35 ватови крушки, сега съм със 7 3 ватови. Разликата в светенето е трудно забележима. У нас са общо 44 лунички, предстои ми осветлението и на една 3 пъти по-голяма вила - хем имам къде да ги ползвам, хем могат да се самоизбият откъм разход.
MIRO_073 - майстор
Никакви лоши намерения съм нямал с моите постове, просто закчлив пост. Ако съм обидил някои се извинявам
hidrazin - майстор
Аре, аре ама вземи да почетеш малко за лумени, кандели и какво означава lm/W. Ей тук може също да попрочетеш по въпроса.
Luminous efficacy
Май нещо бъркаш двата щата? Ако нямаш достатъчно производителност каквито и лещи да шибнеш - все тая.
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Аре, аре ама вземи да почетеш малко за лумени, кандели и какво означава lm/W. Ей тук може също да попрочетеш по въпроса.
Luminous efficacy
Май нещо бъркаш двата щата? Ако нямаш достатъчно производителност каквито и лещи да шибнеш - все тая.

Така си мислиш. Като бях на 20 и четох нямаше "Википедия"
Последна промяна от MIRO_073 на ср апр 10, 2013 9:41 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Абе пич ти наистина ли не разбираш или се правиш? Ако е първото - няма нищо срамно. Никой не се родил научен.
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Абе пич ти наистина ли не разбираш или се правиш? Ако е първото - няма нищо срамно. Никой не се родил научен.
:-D Аз продавам чушки на пазара :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Как се измерва мощността на лед лунички? Или А-W - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: