Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
djogobg - специалист
Има как да провериш, ама бая вода трябва да излееш и пак ще има голяма възможност за грешка.
От края нагоре поливаш с вода и гледаш в на кое място ще започне да тече и в тръбата.
Пример: ден 1 - поливаш на 3 метра от края на тръбата. Ако не потече в тръбата, изчакваш един ден, да поизсъхне и отиваш 3 метра нататък да полееш, при неуспех пак изчакваш да изсъхне и пак 3 метра нататък и така, докато намериш, откъде влиза водата в гофрето.
Възможността за грешка е, че излятата в почвата вода ще си намери собствен път и може дори да не стигне до гофрето....
iliya_i - майстор
чет дек 10, 2020 11:24 amdjogobg написа:
Има как да провериш, ама бая вода трябва да излееш и пак ще има голяма възможност за грешка.
От края нагоре поливаш с вода и гледаш в на кое място ще започне да тече и в тръбата.
Пример: ден 1 - поливаш на 3 метра от края на тръбата. Ако не потече в тръбата, изчакваш един ден, да поизсъхне и отиваш 3 метра нататък да полееш, при неуспех пак изчакваш да изсъхне и пак 3 метра нататък и така, докато намериш, откъде влиза водата в гофрето.
Възможността за грешка е, че излятата в почвата вода ще си намери собствен път и може дори да не стигне до гофрето....
Ако гофрето е на дълбочина около или над 50 см този метод е приложим само в пясък, но не и в пръст.

За да извира вода над нивото на земята, най-вероятно влиза от другия свободен край на гофрето.
hidrazin - майстор
Едва ли влиза от другия свободен край на гофрето.
Най-вероятно на другия край има пак табло, стълб или трафопост.
Последно миналата година едно разкопано гофре с кабел в него ми изми обувките с бая вода... :-D
:partyman:

Тема "Теглене на кабели в гофрета, но САМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: