• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasooooooooo - "специалист"
8180 написа:
Някой пробвал ли е да "намушка" МНОГОЖИЧЕН (гъвкав) проводник в подобна клема - впечатления, евентуално?
... Многожилен с кабелна обувка (накрайник, гилза) :!:
thinkpad - майстор
sasooooooooo написа:
... Многожилен с кабелна обувка (накрайник, гилза)
Опитай да сложиш гилза на проводник с максимална квадратура за съответният тип клема. Ще се окаже, че не може да влезе вътре. Изисква и специални клещи и обувки.
MIRO_073 - майстор
За многожични клас 5 има серия 222.
Изображение
hidrazin - майстор
Да но човека пита за 4 квадрата. Клемите 222 по принцип ги дават до 2,5 квадрата.
:partyman:
MIRO_073 - майстор
Това също е пружина клема на WAGO, само че редова. Гъвкави кабели клас 5 се монтират с неизолиран кабелен накрайник
Изображение
Изображение

Не пречи на посочените от него клеми на 4мм2 да сложи кабелни накрайници.
hidrazin - майстор
Ееее, това е друга бира. Аз имам из къщи такива пружинни и винтови ама на PHOENIX CONTACT. Цената им е убийствена. :-D
И едно леко уточнение - на редовите пружинни клеми не се слагат кабелни накрайници. Натискаш и пъхаш.
Прикачен файл:
ваго1.jpg
MIRO_073 - майстор
Как може е едно, а как трябва е съвсем друго.

На това обучение в 2013г в Бинефелд друго казаха.

Прикачен файл

Без име 8.jpg
hidrazin - майстор
Ми като са казали да вземат и да си оправят картинките по каталозите. Я пусни една картинка на WAGO дето е с пружинни клеми и кабелни накрайници.
Stefan2000 - специалист
hidrazin написа:
chuklev написа:
...............
Ваго са много хубави клеми, но за съжаление не са точно същите, за каквито пита човека. В интерес на истината точно такива не съм срещал.
Все пак беше добре Stefan2000 да поясни за какво го използва и за какво му трябва. Това от снимката, както е без размери, може както да е клема за кабелче 1 квадрат, така и ботуш за силов трансформатор от мегават и нагоре. :)
Ами писал съм в поста за какво и колко я ползвам и колко е голяма и каква търся.
Но както и да е.
Реших да правя спайките на дебелите кабели с обикновенна устър клема, разделена на 2, а не с единична, защото не мога да обикалям из цяла София да ги търся тия единичните. Няма да е по лошо. Стягам, пресуквам и изолирам. Просто искам да съм сигурен че всичко ще е наред, защото къщата е дървена. А и няма да текат кой знае какви тоци, На разклонените линии предпазителите ще са по 25А. А там където ще тече големия ток към проточния бойлер, ще е директна линия със 6 квадрата и 40А бушон.
hidrazin - майстор
Stefan2000 написа:
Ами писал съм в поста за какво и колко я ползвам и колко е голяма и каква търся.
В първия ти пост няма нищо такова. Питаш само за някаква част.
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 20#p621422
Както и да е. Щом къщата е дървена предполагам не си забравил че кабелите трябва да са в метални гофрирани тръби?
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: