вт юли 04, 2023 1:03 pmДетето написа:Това е при зимно часово време. При лятното е от 23 до 7 часа.
Аз знам, че нощната е от 22 до 6 часа.
вт юли 04, 2023 1:53 pmPansim1 написа: Детето - обикновено системите за насочване са с обратна връзка с потенциометър или енкодер. Тогава няма значение скороста на задвижване.Тук обратна връзка от мотора не е необходима. Защото един сензор казва на контролера който управлява мотора в каква посока да работи. Има само два крайни изключвателя които са в двете крайни положения. Сензора следи да е еднакво нивото на сигнала от изток и запад, така определя посоката на панелите.
Реално системата си работи с един мотор, но искам да бъдат два за да ги "разтоваря". Но китаеца е объркал нещо и двата мотора не работят в синхрон.
Затова като начало искам да опитам с намаляване на напрежението на по бързия мотор.
Ако трябва да купувам енкодери и т.н ще е по добре да инвестирам в по сериозен мотор с редуктор който с лекота да движи конструкцията и да си остане един мотор.
вт юли 04, 2023 2:37 pmшоп написа:Това не го знаех, винаги съм мислил, че е от 22 до 6.вт юли 04, 2023 1:03 pmДетето написа:Това е при зимно часово време. При лятното е от 23 до 7 часа.
Аз знам, че нощната е от 22 до 6 часа.
Трябва да разбутам малко смарт контактите тогава.