• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stan73 - майстор
dtmf написа:
За PHILIPS както писах. За тектроникс не знам. Пуснете в гугъл Fluke and Philips team alliance.
Аз до преди 12 години имах такъв служебен, брандиран точно като Флюк § Филипс с Трю ЕрЕмЕс (тогава бях системен инженер в една химическа фабрика (която вече съвсем разсипаха за съжаление...)). Уредът беше старичък модел, но си беше супер.
fore - майстор
Като се ползва 1 ом резистор как точно ставаше номера за мерене на малки токове ? И това за постоянен или променлив беше метод.
Понеже на евтините ми амперклещи нямам постоянен ток да мерят изобщо, а само променлив естествено. И съм сложил един мощен резистор от 1 ом мисля.
Та се сетих че е за мерене на ток. Контактно с обхвата на напрежението, но какъв ток и до колко ампера ?

По назад в темата някой беше го казал, ама къде ??? Ще си го запиша, явно тоя Немеца ми е взел акъла и на мене вече- Алцхаймер де ! :mrgreen:
dtmf - специалист
Мериш пада на напрежение върху резистора и от закона на Ом намираш тока.
fore - майстор
Това и за постоянен и за променлив ли е ?

При 1 ом беше майче 1 : 1.

И до какви токове ? - сигурно зависи от мощността на резистора.
kozl - майстор
Е кво да го намира, като R=1 om I=U. Т.е. тока е равен на напрежението в-у резистора.
А мощността на резистора трябва да е по-голяма от U*I или за 10 А мощността е 100 вата.
pansim - майстор
dtmf написа:
2 близначета :-D :cool:
Ако имаш два осцилоскопа, дай единия на ближния си :) :supz:
Много добри машинки.
fore - майстор
Ама и за прав и за променлив ли ??? С резистора ?
dtmf - специалист
stan73 написа:
dtmf написа:
За PHILIPS както писах. За тектроникс не знам. Пуснете в гугъл Fluke and Philips team alliance.
брандиран точно като Флюк § Филипс с Трю ЕрЕмЕс
На няколко портативни осцилоскопа отпред виждам надпис Fluke, а отзад надпис Philips произведено в Холандия/Белгия. От бързо търсене в гугъл излиза че Флук е купил подразделението на Филипс за измерителни уреди, също както майкрософт погълнаха Нокиа и я убиха.

Прикачен файл

66829388_4_800x600_tsifrov-ostsiloskop-fluke-2h50mhz-elektronika-bitova-tehnika.jpg
stan73 - майстор
На моя (служебният де) и на този на колегата ми си пишеше отпред Флюк енд Филипс (май си бяха бая стари, когато ми го зачислиха, вече си беше ползван доста). Отзад нямам спомени какво пишеше. Помня, обаче, че бяха кафеви на цвят ("Филипсово кафяво" (ако мога така да се изразя) може би си спомняте преди доста време в какъв цвят пускаха нещата...)), и доколкото помня се захранваха с по 4 броя R14 (C) батерии. По някое време ми зачислиха и един Метекс (пак с Трю ЕрЕмЕс (с доста повече екстри)), но другият ме радваше някакси повече.
Когато от метрологията ни ги взимаха за редовната проверка, с колегата се майтапехме, че ни ги взимат да си калибрират техните по нашите... :)
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: