• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
engineer - специалист
БааааМаааму. Още една мега тема с мега отговори.
Българинът винаги оцелява, понеже успява да свърже двата края.
Интересното е, че при истински полезните въпроси отговорите затихват експоненциално.
kolev_k - специалист
gdim написа:
При късите съединения проводниците се стопяват и причиняват изгаряния
Това от кой учебник го преписа бе?Нали на всяка линия си има предпазители,автоматични или стопяеми.Определение за предпазител:изкуствено слабо място в електрическата верига,което пази кабелите и електроуредите от запалване и пожар в къщата ти.И се стопяват не проводниците,а вложката на предпазителя(стопяемия)
iliya_i - майстор
ZMeyGorianin написа:
Имам монофазна помпа, която ми се иска да захраня ОТ трифазна линия.
ZMeyGorianin написа:
Захранването ще се взима от кабел, не от табло.
А тази помпа за чешма ли е или за маркуч :? :проба: :finga: :rolleyes:
Andri01 - майстор
За голяма съжаление от доста време този форум съвсем си снижи нивото/ да е кажа изпростя!!/ След като такива въпроси се задават и правят 4-ри страници тъпи приказки!! Или другата тема" ако хвана двете фази ,дали ще ме убие тока..."!! Жалко,има умни хора тука,вързващи се на такива глупости!!! Глупаво е ,човек единствено сменял батериите на дистанционното си за телевизора ,да се занимава/пита/ за неща свързани с 220 или 380 волта!! Все едно е аз да питам как се прави сърдечна операция,щото виждаш ли тъщата нещо се оплаква!!:(
sokolov.91 - майстор
4 страници с простотии... Всеки нормален човек знае какво става при окъсяване на две различни фази. Мнения ли се трупат с подобни теми или какво..? Да пусна ли тема ,,Ако захраня смесителя в кухнята от два бойлера по-малко ли топла вода ще консумирам?'' :finga:
kozl - майстор
:проба:
sokolov.91 написа:
4 страници с простотии... Всеки нормален човек знае какво става при окъсяване на две различни фази. Мнения ли се трупат с подобни теми или какво..? Да пусна ли тема ,,Ако захраня смесителя в кухнята от два бойлера по-малко ли топла вода ще консумирам?'' :finga:
Колко ще консумираш зависи от това, как и с колко фази са свързани бойлерите. При разни, фазни комбинации на свръзване мое да се случи временно или постоянно ограничение на възможност за консумация :roll:
Тия дето не знаят, според теб са ненормални :?
Форума отдавна не е толкова познавателен, колкото развлекателен.
Ето ся един фазов действителен случай:
Къса се въздушен проводник над улицата и от 4 остават три. В това време минава камион и отмъква рекордомана. То ако не го бе преварил кимона щеше да е некой тсиган. В крайна сметка проводника го отнема. Съответно един от имотите срещу стълба остава ептен без ток. Жената бедна, безпомощна и на възраст вика аварийната. Идват две момчета, знаещи и можещи от ЕРП, но и те идат без материали. "Ми са госпожо нема жица и нищо не моем да направим" и опа оставиха жената без ток :shock: Не издържах и се намесих и срещу 10 лв ги накарах да окъсят фазите и така имота останал без ток, вече светна, а жената ги засипа тия от ЕРП с благодарствени думи оти немаше стотинки. Къде го изработиха късото не видех, аме нейде скришно го натвориха. На другийо ден друг комшия дето си мислеше, че трифазен се :? оти не мое да си ползва ярмомелката и се наложи да бега при познат да му накълца трици за мезето. И тоя се оплака на ЕРП-то. Идат други спецове. Барат с фазомера по шините в таблото - свети и отсичат "Батка ние сме до тука. При нас всичко е изправно - фазите са изправни и светат. От тук натам ти се оправяй." Пак не издържах и реших да ги светна, но немах пробна лампа и хванах парче проводник и го поднесох към двете "окъсени фази". Ония подскочиха спреха ме и извадиха пробна лампа, което требеше да направят в началото ама........ в епилог накараха тоя с мезето да си купи проводник, дойдоха отново и възстановиха трифазното захранване. Какъв е извода :?
Ако е мръсно и цапа гащи, но мое да захраниш битов консуматор с две "окъсени фази", особено когато ЕРП-то страда от липса на проводници.
krasi92 - майстор
Извода е че за 10 лева са направили много голяма щуротия и този които им дава парите и идеите е много умен
tzetz009 - специалист
:x :x :x Писах преди време във форума , че вкъщи са "идвали" две едноименни фази и че от това съм имал поразии . Тогава имаше и мнения : " Ама как така едноименни ? " и " Невъзможно ?!? " .

" kozl " разбрах , че нямаш трифазна партида и консуматори иначе нямаше да даваш такива "съвети" !!!
kozl - майстор
krasi92 написа:
Извода е че за 10 лева са направили много голяма щуротия и този които им дава парите и идеите е много умен
Безобразие да, но без щуротия жената оставаше без ток. Ти какво би предложил в конкретната ситуация :? Може би щеше да изтичаш, да купиш рекордоман 20-30 метра и да доставиш, за да оправят аварията, но аз постъпих "умно" по най-бързия и приложим начин. То като се обърне каруцата - пътища много.
tzetz009 написа:
:x :x :x Писах преди време във форума , че вкъщи са "идвали" две едноименни фази и че от това съм имал поразии . Тогава имаше и мнения : " Ама как така едноименни ? " и " Невъзможно ?!? " .

" kozl " разбрах , че нямаш трифазна партида и консуматори иначе нямаше да даваш такива "съвети" !!!

:lol: Аз разбрах, че нищо не си разбрал :lol: Трифазна верига с монофазни консуматори може ли да се преустрои да работи на една фаза, при условие, че няма ограничние в мощността за монофазно и трифазно захранване.
Две едноименни фази :lol: по един проводник или една фаза по два проводника :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ако захраниш с две фази (L1 +L2) от трифазен ток, битов консуматор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: