• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
нед окт 28, 2018 8:18 amlyubohar написа:
Проблем ли е,че вероятно нулата(заземяването) се прекъсва?
Нулата или заземяването?
Ако инсталацията е двупроводна не е добре.
Нищо не може да ти гарантира че ключът няма да "залепне" и да изключи само нулата.
Тези ключове са направени за трипроводна инсталация.
:partyman:
Andri01 - майстор
Проблем може да стане ,ако залепнат пъпките на фазата и бойлера остане изключен само от 0-та. :partyman:
lyubohar - майстор
Инсталацията е двупроводна.
Блока е на над 50г.
Ако ключа залепне няма ли лампата(глимката) в него да свети постоянно?
Водната инсталация е метална,но към шранга вече е пластмасова.
iliya_i - майстор
нед окт 28, 2018 8:58 amlyubohar написа:
Ако ключа залепне няма ли лампата(глимката) в него да свети постоянно?
Не е сигурно, защото няма нула. А дали тръбите заземяват достатъчно - божа работа.
lyubohar - майстор
Явно ще трябва да го проверя и ако нулата е прекъсната да я свържа с мост.
Все пак бойлера е 1200W и се надявам да не товари много ключа.
Металните тръби са в стената и нямат връзка с основния водопровод при шранговете,
който вече е пласмасов.
Преди поне 10г.бойлера го включва един възрастен"специалист",работил дълги години по
строежите с национално значение.
Такъв специалист е бил,че осветлението беше го направил с прекъсване на нулата в ключа
а фазата постоянно свързана във фасунгите.
Последна промяна от lyubohar на нед окт 28, 2018 9:24 am, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Чети: "...ако залепнат пъпките на фазата и бойлера остане изключен само от 0-та.!!! Така,че и лампите в ключа и на бойлера няма да светят!!!!
lyubohar - майстор
Четох,четох.Може да не е прекъсната нулата.Затова писах,че ще проверя.
DMN - майстор
lyubohar написа:
Моят бойлер е свързан към ключ като от снимката.
:?
Аз освен ключ, виждам и контакт. Бойлерът със щепсел в този контакт ли е включен?
Ми то тогава се обезсмисля ролята на този ключ за бойлер. За по-сигурно дърпаш щепсела от контакта и така поне ще знаеш, че ток няма да има, дори и ключът да залепне. Мощността не е голяма, казваш, че е 1200W - като един котлон, така че едва ли ще залепне, но все пак това е бойлер и заставаш гол и мокър срещу тока, ако стане проблем.

А иначе, ако залепне фазата в ключа, а нулата изключи, глимката няма да светне, освен ако бойлерът не е заземен по корпус и занулен. Остави, че тръбите са пластамасови, и при мен са пластамасови, но бойлерът ми работи и с откачена нула, явно корпусът му посредством шпилките в стената се е заземил опирайки в арматура или нещо друго, и понеже бойлерът е занулен си бачка при мен и без нула :shock: , аха, така е.

Та, ако ти залепне само фазата в ключа, фазата при включен бойлер преминава през нагревателя и отива към нулевия проводник, но понеже нула няма, фазата продължава пътя си по нулевия проводник и ако бойлерът ти е занулен, фазата посредством занулителното мостче достига до корпуса и имаш офазен корпус.
hidrazin - майстор
Тва че бойлерното табло има контакт не означава че там трябва да се включва бойлера.
Що за идея? За къв чеп тогава е ключа?
Контакта е контакт и предназначението му е винаги да има напрежение на него.
Тези табла с контакт са останали като "идея' от време оно.
Близко до банята за да може да си включиш там пералнята - Рига, Роса... Или прахосмукачката за да изчистиш коридора.
lyubohar - майстор
Контакта се ползва за други работи.
Бойлера се ползва само при спиране на топлата вода при профилактика на топлофикация.
През останалото време е изключен от ключа.
Т.с.сега като е изключен и фазомера не свети на корпус всичко е наред.
Последна промяна от lyubohar на нед окт 28, 2018 12:00 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Свързване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: