• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
olelemaiko - специалист
туи е от тая сутрин.часа и датата не са верни оти не моем да си го настроим.снощи беше минус 18.

Прикачен файл

20170129_091033.jpg
infomar
Изображение

Преди 5 минути в 10:03 часа измерено в контакта. Това на снимката е конвертор от 12в. на 220 в./2 kW. за аварийни цели.
Тази сутрин в 06:07 часа, външна температа беше -6.7гр.С, в момента -4.2 гр. С.
preslav - майстор
infomar написа:

Преди 5 минути в 10:03 часа измерено в контакта. Това на снимката е конвертор от 12в. на 220 в./2 kW. за аварийни цели.
Ха, ти си имал мултицет, а питаш как да си провериш диода, че да не гръмне.
infomar
preslav написа:
infomar написа:

Това, че имам мултицет, не значи, че знам как да го проверя... въобще електрониката ми е тъмна материя, за силовите токове около 220 в. горе долу за моите нужди се справям.... :rock:
preslav - майстор
infomar написа:
preslav написа:
infomar написа:

Това, че имам мултицет, не значи, че знам как да го проверя... въобще електрониката ми е тъмна материя, за силовите токове около 220 в. горе долу за моите нужди се справям.... :rock:
Ами пусни тема и спецовете ще ти кажат.
DundyTheCroc - майстор
При мен в момента е добре, пада основно вечер към 20 часа при пика на консумацията.
Прикачен файл:
Untitled.jpg
Untitled.jpg (55.21 KиБ) Видяна 1478 пъти
Christo - майстор
Преди няколко дни гледах интервю с бивше енергийно величие. Работил в Козлодуй, после станал някакъв шеф в София и т.н. Имали над 15000MW генериращи мощности, 22% резерв ит.н. По време на разговора въртят няколко пъти клипче с табла с електромери, бушони, изолатори и какво ли не, да се шашкат баламите. И голямата издънка, кадри от централен диспечерски пулт, списък с генериращи мощности, този ТЕЦ толкова, онзи ВЕЦ толкова, общо генерирана мощност-7000 и нещо си MW, отдолу общо потребление- 7000 и нещо си, със 150MW ПОВЕЧЕ от генерираната енергия! Не видях някой да е притеснен. Сегашният шеф на ЕСО е почнал от първия ден кариерата си като шеф на енергото в Плевен, сигурно е бил ужасно кадърен! За мой срам, аз като радиоинженер нямаше да се сетя да намаля напрежението, мислех си, че са омотали нещо в меренето. Но да се върнем към интервюто по телевизията, не се притеснявайте, вика човекът. Ще се стопли времето, ще се стопи снегът, ВЕЦ-овете ще работят на пълна мощност, потреблението ще спадне и чак до догодина, когато пак ще е студено, ще можем да се дърлим по телевизията трябва ли ни руски АЕЦ или не.
DundyTheCroc - майстор
Нищо не са се омотали, в оперативните им данни не влиза вноса, можеш да погледнеш тук таблиците:
http://www.tso.bg/default.aspx/page-707/bg
Виж тези 15 000 мегавата мощности не знам къде ги имаме, като над 7 000 без внос ще клекнем.
fbr - майстор
Christo написа:
чак до догодина, когато пак ще е студено, ще можем да се дърлим по телевизията трябва ли ни руски АЕЦ или не.
Ако регулирания пазар се сведе до 150 кВтч на месец, догодина проблем няма да има.
hidrazin - майстор
Christo написа:
...до догодина, когато пак ще е студено, ще можем да се дърлим по телевизията трябва ли ни руски АЕЦ или не.
И какъв е твоя извод?
:partyman:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Енергийната система в студовете или колко е напрежението у вас" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: