• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,
Реших и аз да си направя реле за време за бойлера. Купих си същия таймер като този от конрад и един контактор 20А.Сглобих го и реших да го пробвам преди да го монтирам. При включване или изключване ми се занулира таймера все едно съм натисна reset. Това се получава само когато след таймера вържа контактора. Иначе самия таймер когато е сам си работи ок. Дали сте срещали този проблем ?
root666 - специалист
Какъв контактор си взе колега и на каква цена?
vk - специалист
ето едно хубаво контакторче на Шнайдер, с цена около 25 лв, номера по каталога е 15958

Прикачен файл

P1010562.JPG
Контактора е Chint за 14 лв. Попадна ми схема, на която е сложен кондензатор на към на нмотката на контактора. Да не би това да е решението на проблема ми ?
8180 - майстор
zlia написа:
Контактора е Chint за 14 лв. Попадна ми схема, на която е сложен кондензатор на към на нмотката на контактора. Да не би това да е решението на проблема ми ?
Често дава резултат - за всеки случай сложи високоволтов, например на 1000V - 0,5-1микроФ, неполярен.
Непосредствено на клемите на бобината.
После следва филтър в захранването на таймера или смяна на последния.
Пиши по-правилно, моля. Сложи си коректор.
8180 написа:
zlia написа:
Често дава резултат - за всеки случай сложи високоволтов, например на 1000V - 0,5-1микроФ, неполярен.
Непосредствено на клемите на бобината.
После следва филтър в захранването на таймера или смяна на последния.
Пиши по-правилно, моля. Сложи си коректор.
Съжалявам за правописните грешки. Бях леко подпийнал и писах през телефона ;-) . Ще пробвам с кондензатор и ще пиша за резултата.
root666 - специалист
Откъде купи контактора колега?

Някой да знае къде в Пловдив продават такива контактори CHINT?
root666 написа:
Откъде купи контактора колега?

Някой да знае къде в Пловдив продават такива контактори CHINT?
Купих го от склада им в София. Това е сайта на вносителя http://www.semo.bg/.Можеш да им се обадиш и да ги попиташ кои са представители за Пловдив.
root666 - специалист
Попадна ми един часовник за ДИН шина:

Изображение

Изображение

Смятам да взема един такъв контактор http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2711-0032

Яасовника дали има батерия, за да я подменя?

Каква би била схемата на свързване с контактора?
vk - специалист
колега root666, разгледай тази картинка по-долу:
на мястото на лампата ще сложиш контактора (управляващата му верига, левите клеми), виж по-горе снимката преди няколко поста. А десните клеми на контактора ти е веригата която ще комутираш (превключваш).
Изображение
A виж и този линк - указание за употреба на тези часовници Graesslin
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29

Тема "Реле за време (таймер) за управление на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: