• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ky-kyy - майстор
съб яну 23, 2021 10:43 amИндианец написа:

То скъп/ евтин уред попаднели в ръцете на такъв като мен( еле пък както тоя ми беше първи) няма да изкара дълго.
Имам и един друг, пък на него ми свети от край време индикация за паднала батерия и не мери точно.
Тия батерии сменят ли се, зареждат ли се?
Човек, толкова не разбрано ли се изразявам :? Че се хващате всички за цената на уреда....
Казвам, че се измерва ток, който протича през консуматор. Това няма как да не са ти го преподавали в училище. Амперметър се свързва последователно на консуматор. Не може да се ръгат сондите в контакта и да чакаш да изключи някой бушон!!!! Ако си забравил, прочети. Сега, ясно че е интересно да се ръчка тук-там, ама все пак.....

Батерийките са 9 волтови. Сменят се лесно. Някои мултицети имат капаче, което се издърпва, на други трябва да развиеш болтчетата и да отвориш капака...
Индианец - специалист
съб яну 23, 2021 11:10 amky-kyy написа:
съб яну 23, 2021 10:43 amИндианец написа:

То скъп/ евтин уред попаднели в ръцете на такъв като мен( еле пък както тоя ми беше първи) няма да изкара дълго.
Имам и един друг, пък на него ми свети от край време индикация за паднала батерия и не мери точно.
Тия батерии сменят ли се, зареждат ли се?
Човек, толкова не разбрано ли се изразявам :? Че се хващате всички за цената на уреда....
Казвам, че се измерва ток, който протича през консуматор. Това няма как да не са ти го преподавали в училище. Амперметър се свързва последователно на консуматор. Не може да се ръгат сондите в контакта и да чакаш да изключи някой бушон!!!! Ако си забравил, прочети. Сега, ясно че е интересно да се ръчка тук-там, ама все пак.....

Батерийките са 9 волтови. Сменят се лесно. Някои мултицети имат капаче, което се издърпва, на други трябва да развиеш болтчетата и да отвориш капака...
Баш това в училище не са ни учили, за по физика става въпрос, то по трудово и един пирон не сме заковали, само ни обесняваха на теория и пак нищо не разбрах, действам на принципа проба грешка, за неща които не са ми ясни и не знам от къде да прочета
Може да направя нещо както трябва, но може и да му еб@ мамата forever :-D ....както с мултицета.Човек се учи от грешките си.
Поне ще знам вече как да меря с мултицет.
На моя явно се сваля целия заден капак, защото няма малко капаче.
kozl - майстор
пет яну 22, 2021 1:41 pmESPACE написа:
пет яну 22, 2021 7:07 amkozl написа:
Та моля предложете алтернатива :prayer:
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 4c4dGx63BR
Купих от Елимекс-а.
Това Vloss какво показва :?
brum - майстор
Най-вероятно е някакъв пад на напрежение. От voltage loss...
nikolov333 - майстор
Тества загубата на напрежение в кондензатора.. Над 5% кондензатора е за смяна.

kozl - майстор
Аз от днес ползвам ESR тестер, обаче мерих кондензатори 4,7 мкф за към 400 волта:
1. KMG - 4,88 мкф ESR - 2,6 ома, Vloss=0,6% (този кондензатор е оригинал, свален от платката на миялната и е на 10 г.)
2. Този nichicon - 4,88 мкф ESR - 7,3 ома, Vloss=1,1% го купувах септември 2020 г. и подмених горния.
3. И този Rubicor - 4,43 мкф ESR - 4,0 ома, Vloss=0,7% получих миналата седмица
4. А този fujicom - 4,55мкф ESR - 13,0 ома, Vloss=0,7%, купуван преди няколко месеца.

Обаче не са ли големи стойностите на ESR или нещо джаджата послъгва :?
И друго си мисла, че според този тестер дъртия кондензатор KMG е с най-добри показатели :shock:
ESPACE - майстор
вт яну 26, 2021 6:18 pmkozl написа:
И друго си мисла, че според този тестер дъртия кондензатор KMG е с най-добри показатели :shock:
Нищо чудно няма предвид голямата вероятност другите да са ментета. На Rubycon-а 4-те ома са ок за
този капацитет.
Обаче гадния китаец от моя линк как е праснал 5$ доставка. На 22.01 беше на тази цена с безплатна доставка.
mironcho - специалист
вт яну 26, 2021 6:18 pmkozl написа:
Аз от днес ползвам ESR тестер, обаче мерих кондензатори 4,7 мкф за към 400 волта:
1. KMG - 4,88 мкф ESR - 2,6 ома, Vloss=0,6% (този кондензатор е оригинал, свален от платката на миялната и е на 10 г.)
2. Този nichicon - 4,88 мкф ESR - 7,3 ома, Vloss=1,1% го купувах септември 2020 г. и подмених горния.
3. И този Rubicor RubYcoN - 4,43 мкф ESR - 4,0 ома, Vloss=0,7% получих миналата седмица
4. А този fujicom FujicoN- 4,55мкф ESR - 13,0 ома, Vloss=0,7%, купуван преди няколко месеца.

Обаче не са ли големи стойностите на ESR или нещо джаджата послъгва :?
Любопитно е, дали правилно ли си изписал марките на кондензаторите защото ако да - май са менте?
kozl - майстор
Гарантирам само зa KMG.
Другите са изписани ръкописно със завъртулки и може и аз да съм ги разчел грешно.
Ако има интерес ще ги наснимам, па може да потърся от къде съм ги купувал.
Lutchezar - майстор
За тези тестери има теми и фирмуери с корегирани алгоритми за по-точно изчисление, на практика китайците правеха поне 3 модела, трябва да ги изровя и ще ги пусна тук да ги има.
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: