• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Не ве философията ми подсказва, че активната създава Re активната. И следователно ако активната е създала по-голяма реактивна енергия, това е перпето мобиле.
А аз вярвам, че няма перпето мобиле или може би сте го открили :?
fbr - майстор
Виж сега, електрожена е бойлера в банята, махаш възвратния клапан и слагаш водомер, на който триъгълничето става амперметър,а циферблата електромер. А представи си сега, че водата от ВиК спира и тръгва доста често, да кажем 50 пъти на ден. Ще се върти ли постоянно триъгълничето наляво надясно, ще се върти, с каква скорост зависи, от ВиК -то, от бойлера, от свързващите тръби и т.н. И на другия ден, показанията на водомера ще са същите +/- един бойлер вода. т.е. амперметъра е показвал постоянен поток, а вода отчетена няма. Но ако пуснеш топлата вода в банята, на другия ден циферблата на водомера, ще е отчел точно това количество,, което е изтекло в канала.
kozl - майстор
ktamen написа:
kozl написа:
2,5А от туй що си мерил би следвало да е в загуби на празен ход.
Като махнах философските разсъждения, останаха тези 2,5А. Умножавам ги по 230 и се получава 575 вата. Подобна мощност би предизвикала достатъчно загряване за да се появят ефектни пушеци. Тъй като такива не съм наблюдавал, отсега мога да ти кажа, че си много далеч от верния отговор.
Няма никаква вероятност, консумираната енергия, да е над 100 вата. Ако искаш, предположи още веднъж.
Да си призная, 5 вата и на мен взеха да ми се виждат малко. Затова ще увелича моето предположение с 50%.
Аз залагам на 7,5 вата.
Хидразин очевидно има много голям опит с жиците. Точно затова не си прави труда да се замисля над подобни неща, щото му се струват твърде елементарни. И точно затова и той прави грешки.
Всъщност, ако желае и той може да напише някакво предполагаемо число, пък и всеки, който желае може да се пробва.
Нямам спомен как съм мерил ги 5те ампера, вероятно съм мерил тока с мултицет, а активната енергия с електромер.
След няколко дни ще меря по-същия начин, но ще включа в измерването повече консуматори, за да е сигурно, че електромерът е изправен и на показанията му може да се вярва. И не съм сигурен точно кой електрожен съм мерил и дали въпросният електрожен все още съществува, сега имам два подобни, ще меря с тях.
Едит: Горе съм писал от каква жица е първичната, като се знае това, е лесно да се сметне, че дори като заварявам и през жицата минават 50А, тя пак не отделя 575 вата, а кво остава на празен ход да грее толкова.
Не е ясно какво си мерил (кой е електрожена) с какво си мерил, как си го мерил, но едно е ясно щом нема пушеци значи е под 575 вата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
И да ти пиша - Мноо, ама мноо лесно се палиш и изписа куп неверни писаници. Като например, че "консумираната енергия, да е над 100 вата". И ми приписваш на мен, твои си разсъждения. Че къде в моя пост съм писал за енергия. :? Приписваш ми съждения, които сам оборваш впоследствие :shock:
fox_vt - майстор
Хора вие вече съвсем се бъзикате :-D при заваряване,на цялата махала и примигват лампите и твърдите че електрожена тогава не ползва 500 вата.А като си пусна парти грила който е 650 вата пак цялата махала разбира че съм го пуснал ама надали е по ламбите :lol: :lol: .Дайте да го патентоваме тоя електрожен да изкараме някой лев :idea:
kozl - майстор
fbr написа:
Виж сега, електрожена е бойлера в банята, махаш възвратния клапан и слагаш водомер, на който триъгълничето става амперметър,а циферблата електромер. А представи си сега, че водата от ВиК спира и тръгва доста често, да кажем 50 пъти на ден. Ще се върти ли постоянно триъгълничето наляво надясно, ще се върти, с каква скорост зависи, от ВиК -то, от бойлера, от свързващите тръби и т.н. И на другия ден, показанията на водомера ще са същите +/- един бойлер вода. т.е. амперметъра е показвал постоянен поток, а вода отчетена няма. Но ако пуснеш топлата вода в банята, на другия ден циферблата на водомера, ще е отчел точно това количество,, което е изтекло в канала.
Примера ти е некоректен. Водата спира и тръгва 50 пъти на ден.
Спира и тръгва :? в коя посока тръгва и защо водомера ще се върти в двете посоки :? Изобщо няма да помръдне щом водата спира и тръгва. Забравил си обратния ход в цялата предпоставка :-D
ktamen - специалист
kozl написа:
И ми приписваш на мен, твои си разсъждения. Че къде в моя пост съм писал за енергия. :? Приписваш ми съждения, които сам оборваш впоследствие :shock:
Ако ти си писал това:
kozl написа:
Значи излиза че 2,5х230=575 вата. Това ли съм ти приписал?
Никак не ти е ясно какво значи ето това:
kozl написа:
Re активната.
Преди да ми възразиш, много внимателно си прегледай учебниците (по физика, а не по философия :!: ) по въпроса, щото пишеш откровени глупости :!:
fox_vt написа:
Хора вие вече съвсем се бъзикате :-D при заваряване,на цялата махала и примигват лампите и твърдите че електрожена тогава не ползва 500 вата.
Кой, кога и къде е твърдял подобно нещо? Аз що съм пропуснал да го прочета :?:
fbr - майстор
kozl написа:
в коя посока тръгва и защо водомера ще се върти в двете посоки
Ами защото от твоя бойлер водата отива във ВиК мрежата.
kozl - майстор
ktamen написа:
kozl написа:
И ми приписваш на мен, твои си разсъждения. Че къде в моя пост съм писал за енергия. :? Приписваш ми съждения, които сам оборваш впоследствие :shock:
Ако ти си писал това:
kozl написа:
Значи излиза че 2,5х230=575 вата. Това ли съм ти приписал?
Ти си мерил какво, къде, как :? , а на мен приписваш - Какво?
ktamen написа:
Никак не ти е ясно какво значи ето това:
kozl написа:
Re активната.
Преди да ми възразиш, много внимателно си прегледай учебниците (по физика, а не по философия :!: ) по въпроса, щото пишеш откровени глупости :!:
Котка по гръб не пада.
kozl - майстор
fbr написа:
kozl написа:
в коя посока тръгва и защо водомера ще се върти в двете посоки
Ами защото от твоя бойлер водата отива във ВиК мрежата.
Това обаче си е твое мнение. Точно от моя бойлер вода няма как да се върне във водопровода, защото имам ОК до СК към вертикалния щранг и на топлата и на студената вода.
И ако решиш да мислиш, че не съм ти разбрал примера - схванах ти идеята и тя може да се осъществи на теория. На практика не съм сигурен защото:
- когато водата спре, някой трябва да я източи от водопровода - обичайно това са комшиите от по-ниско разположени точки като геодезична височина, но все пак трябва и трабва да се допусне, че аз не съм в най-ниска геодезична точка
- от къде ще влиза въздух в бойлера :? За да изтича вода. Пътя по тръбата до вертикалния щранг е дълъг и вероятността да засмуче въздух от там - минимална. Може би ще се наложи като спира водата да отварям 50 пъти дневно и крана на топлата вода, за да влиза въздух от там :?
Да предположим, че на теория става така, че се е получило двупосочно движение на водата, НО.................
Каква е аналогията с тока :?
Кой от електромерите се върти в двете посоки?
Кой от елетромерите може да връща показания? Това са уреди, които само натрупват, ТЕ НЕ ВРЪЩАТ БРОЯЧА, като водомера.
А бъди сигурен, че има водомери с контра, които не връщат. Направени против тарикати, които си демонтират ОК и претакат студената вода през водомера на топлата.
Ама нещо се отклонихме от електричеството.
fbr - майстор
kozl написа:
Да предположим, че на теория става така, че се е получило двупосочно движение на водата, НО.................
Каква е аналогията с тока
Е това е реактивната енергия, не че има такива електромери, а беше опит да се обясни смисъла на реактивната енергия.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17

Тема "Битов измервател на електричество." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: