Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stanetzz - специалист
Има ли друг начин, освен с димер, да се направи така, че една обикновенна 220V крушка да се включва плавно? Че аман вече от изгарящи крушки- напрежението в квартала е 240V и горят през 2 седмици :x
zzuzi - специалист
http://hobby.neomontana-bg.com/ >Набори, Модули>Регулатори>166. "Регулатор 12"
Това е което ти трябва.Мисля,че не може да няма подобни готови устройства в по-големите магазини за електроника.
stanetzz - специалист
Много благодаря! :prayer: :klatsch:
Милен - майстор
Ами щом напрежението ти е 240V, си купувай лампи за 240V, иначе ще станеш редовен клиент на кварталната бакалия за лампи. Почти всички големи производители предлагат лампи за 240V но се намират по трудно. Разходи се по специализираните магазини и обърни внимание на напрежението на лампите. Аз имам подобен проблем също с високо напрежение в мрежата. След като минах на лампи Tungsram 240V, забравих какво е изгоряла лампа, сменям ги на 2 - 3 месеца, а обикновените 220-230V караха по седмица, две максимум. :idea:
stanetzz - специалист
Последно купих точно такива, ТУНГСРАМ на 240V, от които 1 даде фира още на първото включване. Интересното е, че във всички стаи съм с енергоспестяващи ОСРАМ на по 3-4 години, с тях никакъв проблем :?
Обикновените крушки ги ползвам само за останалите помещения- стълбище,таван и барака с инструменти- т.е. включват се по-рядко и за малко. Но още утре ще мина през магазина в Техническия университет, да взема няколко такива устройства на НЕОМОНТАНА.
totko - специалист
Ако не е много късно, бих ти предложил малко по скъп вариант на ключ, който се управлява и с всякакво дистанционно.Ключа е страшно удобен,да не кажа мързелив, особено за спалня, защото не се налага да ставаш за да светваш или угасяш, като същевременно можеш да си регулираш силата на светлината. За мен този ключ абсолютно замества нощните лампи, защото е достатъчно да има някакво дистанционно под ръка, за да мога да си направя осветлението в спалнята каквото искам.
Ключа съм го вземал за 30 лв преди 2 години от Практикер, с 2 или 3 години гаранция, до сега не съм имал абсолютно никакви проблеми с него. Мой приятел има подобен от може би 7-8 г и до сега си го използва.Силно ви го препоръчвам.
Justy - майстор
totko написа:
Ако не е много късно, бих ти предложил малко по скъп вариант на ключ, който се управлява и с всякакво дистанционно.Ключа е страшно удобен,да не кажа мързелив, особено за спалня, защото не се налага да ставаш за да светваш или угасяш, като същевременно можеш да си регулираш силата на светлината. За мен този ключ абсолютно замества нощните лампи, защото е достатъчно да има някакво дистанционно под ръка, за да мога да си направя осветлението в спалнята каквото искам.
Ключа съм го вземал за 30 лв преди 2 години от Практикер, с 2 или 3 години гаранция, до сега не съм имал абсолютно никакви проблеми с него. Мой приятел има подобен от може би 7-8 г и до сега си го използва.Силно ви го препоръчвам.
Преди 2-3 години, а сега колко ли струва :shock: Оня ден гледах в Бриколаж - обикновен димер - 25 лв. А бяха по 12-15 лв. :x
totko - специалист
Ако проявяваш голям интерес, най-добре звънни в Практикер и ги попитай за цената на ключ който се управлява от всякакво дистанционно. Ниастина ли димерите са станали толкова скъпи.От брат ми знам че за 1 година смени 2-3 защото се повреждаха и накрая се отказа тотално от такъв ключ.
Trifun - специалист
Такива ключове има и в магазините "Конрад" - преди седмица вземах такъв, струва 36 лв. и е с по-изчистен дизайн отколкото са тия в "Практикер". Този, който взех аз е полско производство ако не се лъжа, от място се управлява с докосване (сензорен), може и с всяко дистанционно и освен това има функция "симулиране присъствие на човек" - едно микроключе - когато се щракне, лампите светват и угасват сами през случайни интервали от време. Тази функция работи само вечер, когато навън е тъмно.
Модела на ключа е S3Z на фирма UNIVEX.

Тема "Въпрос за плавно включване на крушка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: