Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
memo - помощник
Каква квалификационна група по електробеэопасност ти трябва эа да си енергетик?
[/i]
Милен - майстор
Каква квалификационна група, какво образование и какъв стаж си го решават отделните фирми. Наличната ти група е може би най- малко решаващо при кандидатстване. Винаги могат да те изпратят на изпит за повишаване на квалификационната група, става за един ден. Изпита е доста формален - четат ти една лекция и после ти задават няколко въпроса и ти дават удостоверението.
По принцип в големите фирми за енергетик се изисква 5 квалификационна група по ТБ, висше образование (електроинженер) и доста години трудов стаж, но винаги има изключения. :-D В повечето случаи някой кацнал с връзки.
memo - помощник
Аэ съм електроинженер и съм 4-та група по елекробеэопасност,мога ли да бъда енергетик?
Милен - майстор
Можеш разбира се и с четвърта. След натрупан стаж с 4 група от 6 месеца се явяваш на изпит за 5та и си бетон. Друг е въпроса какво мисли бъдещия ти работодател.
Милен - майстор
Хубаво е ако и работодателите прочитаха и спазваха подобни документи. Бил съм свидетел на направо куризни случаи на безхаберие и неазинтересованост.
Няколко цитата от линка по горе относно въпроса на темата.
Персоналът, който ръководи, контролира или извършва работи/дейности по техническо и оперативно обслужване на електрически уредби и мрежи:
1. има образование и стаж, изисквани за заеманата длъжност;
Чл. 17. (1) Пета квалификационна група се изисква за:
1. ръководители и техни заместници, които ръководят практическата дейност по обслужване, ремонт и контрол на електрически уредби и мрежи;
...
6. ръководители на служби/отдели по експлоатация и безопасност при работа.

Тема "Въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: