Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroslav_kn - специалист
Дайте мнение за някой модел акумулатори до 180 лв.защото трябва да си копувам а нямам никаква идея какъв да е. Каква марка? Каква мощност? Карам БМВ 318и.
mario-borisov - специалист
според мен искра са добри
rulom - модератор
mario-borisov написа:
според мен искра са добри
Ако не искра, свещица :lol:
Ако няма какво да кажеш, по-добре не казвай нищо
rendo - специалист
Banner , Varta, Silver BOSH

истината си е истина .......
Johny - майстор
Брад`чед, акумулатор се взема според пусковият ток на стертера, за да може да ти завърти мотора/особенно зимно време/.
Например за твоят автомобол ти трябва акумулатор 400А. От тук нататък се съобразяваш само с цената.
Търси тук: http://www.planetbatt.com/news.php
miroslav_kn - специалист
хиляди благодарности
ivo.gran4arov - помощник
Johny написа:
Брад`чед, акумулатор се взема според пусковият ток на стертера, за да може да ти завърти мотора/особенно зимно време/.
Например за твоят автомобол ти трябва акумулатор 400А. От тук нататък се съобразяваш само с цената.
Търси тук: http://www.planetbatt.com/news.php
:lol: :lol: Що не и 4000А/h(четири хиляди ампер часа )гаранция че ще ти свърши работа.
Вземи си акумолатор 65А/h брат'чет,на която си поискаш фирма,за двигател 1800см3 е напълно достатъчен.Успех!
Takezo Sensey - модератор
Ползавм ZAP Полски , в момента са - 7 %
Johny - майстор
ivo.gran4arov написа:
:lol: :lol: Що не и 4000А/h(четири хиляди ампер часа )гаранция че ще ти свърши работа.
Вземи си акумолатор 65А/h брат'чет,на която си поискаш фирма,за двигател 1800см3 е напълно достатъчен.Успех!
Не се исказвай неподготвен. Между пусков ток 400А и капацитет 65Ah, има огромна разлика. "Акумолатор" се пише с 2У.
bigshop - специалист
Откога акумулаторите се избират по пусков ток?

На посочения по-горе линк можем да прочетем:
Как да изберем акумулатор

За да определите, какъв акумулатор Ви е нужен е необходимо да знаете основните характеристики и условията на работа на батерията.

Основни характеристики на акумулатора.

1. Електрически капацитет - това е количеството електричество, което е способен да отдаде акумулатора при разряд(например при повреда на алтернатора или включени светлини за дълго време при неработещ двигател).

....

2. Габаритни размери - дължина, ширина, височина. Размерите се определят от пространството в автомобила. Можете самостоятелно да измерите габаритните размери на стария акумулатор.

3. Тип клеми - съществуват три типа клеми: европейски, японски, американски.

- Европейски тип: диаметъра на плюсовата клема е 19,5мм на минусовата 17,9мм.

- Японски тип: диаметър на плюсовата клема е 14,7мм на минусовата 13,01мм.

- Американски тип: от страна на етикета на акумулатора (предна част) излизат две шпилки с резба това е плюс и минус на акумулатора.

4. Полярност - съществуват два типа : (-) и (+) от страна на етикета на акумулатора се казва с десен плюс, (+) и (-) се казва с ляв плюс.
Няма пусков ток :?

Тема "Акумулатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: