Здравейте. Обръщам се към вас със съвет за проблем. Става дума за нов апартамент с монтиран нов бойлер. Бойлера е Аристон (50 литров) и се включва от един ключ до вратата на банята (силов или нещо такова беше термина). Бойлера е връзван от електротехници - един дебел кабел с 3 жила май беше. БОЙЛЕРА Е ПРАЗЕН КАТО ТЕРМОСТАТА Е ЗАВЪРТЯН НА МИНИМУМ - НУЛА. Проблема е, че в момента на включване веднага пада бушона, който е за бойлера явно. Идваха майторите ми (електротехници) и казаха че са тествали наново инсталацията и проблема не е бил в нея. Бил е със сигурност във бойлера. Предложиха ми да се махне дефектотоковата защита на бойлера и най-вероятно това щяло да оправи нещата. Аз не съм склонен на този вариант понеже не искам да ме убие тока при някакъв инцидент ако стане докато се къпя.
Възможно ли е бушона да пада понеже бойлера разбира по някакъв начин, че е празен и това да е вид защита? Ако не е от това какъв друг проблем или причина да търся по бойлера?
Извинявам се за лаишкият ми стил на писане но хал хабер си нямам от тази материя ....
Възможно ли е бушона да пада понеже бойлера разбира по някакъв начин, че е празен и това да е вид защита? Ако не е от това какъв друг проблем или причина да търся по бойлера?
Извинявам се за лаишкият ми стил на писане но хал хабер си нямам от тази материя ....