Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
John - специалист
Колеги ,да попитам:Някой,ползвал ли е "Усукващи кабелни съединители"?.Според продавача,са идеални за многожилни кабели.За пръв път ги виждам,ако някой знае нещо нека сподели.
moimoimoi - майстор
дай линк и ние да видим,нещо такова ли е : http://www.freenetbg.net/Page/default.a ... rmination/
stefan_gb - специалист
Предполагам че става дума за сединители които изглеждат като конус , в които отвътре има резба. Има ги наи често в осветителни тела и са точно за многожилни меки проводници. Снимка не мога да покажа но според мен са добри за малки токове.
pavelari - майстор
ако го продавам, ще кажа, че е най убавото. А навий 4 квадрата кабел да видим.... След година на натоварване като за 4 квадрата разбира се не говорим за коледни лампички а за бойлер или фурна!
докера - специалист
stefan_gb написа:
Предполагам че става дума за сединители които изглеждат като конус , в които отвътре има резба. Има ги наи често в осветителни тела и са точно за многожилни меки проводници. Снимка не мога да покажа но според мен са добри за малки токове.
Не съм много съгласен :wink: Тези конуси са за така наречената "циганска " връзка /с усукване/ на едножилни кабели тип "мостов" и играе ролята на клема :wink:
Пробвал съм подобна в-у многожилен проводник - при затягане започва да реже жичките :wink:
John - специалист
Да,такива са.Благодаря за отговорите.Стигам до извода че,за осветителна инсталация ще спестят време,но за силовата ми се вижда малка контактната площ.
Милен - майстор
Клемите ще издържат толкова колкото пише на тях или сечението за което са означени. Контактната площ не е интересна, важен е контактния натиск от спиралната пружина вътре в клемичката. Ако са качествени ще държат, ако са ментета никой не знае :lol:
John - специалист
Ще ги пробвам,трябва да се опита от всичко/от студената бира също :lol: /
stefan_gb - специалист
докера написа:
stefan_gb написа:
Има ги наи често в осветителни тела и са точно за многожилни меки проводници. Снимка не мога да покажа но според мен са добри за малки токове.
Не съм много съгласен :wink: Тези конуси са за така наречената "циганска " връзка /с усукване/ на едножилни кабели тип "мостов" и играе ролята на клема :wink:
Пробвал съм подобна в-у многожилен проводник - при затягане започва да реже жичките :wink:
Не те карам да си съгласен :) и кои ти каза че са за едножилен кабел тип "мостов" :lol: :lol:
В много съвременни скъпи и качествени немски осветителни тела съм срещал този тип връзка доста добре изпълнена :cool:

Тема "Усукващи,кабелни съединители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: