Здравейте колеги! Собственик съм на апартамент от нова жилищна кооперация, обаче все още само по документи- нямаме Акт 16. Нещата взеха да се бавят много вече и за това реших да се обърна към вас за съвет. Вчера строителят на обекта ми даде инфо, че сме чакали намазаните господа от EVN да дойдат да озаконят новоизграден трафопост и да свържат електромерите на всички ел.табла. След това трябвало да се подпише някакъв протокол, че всичко е ОК и да се сдаде сградата. Обаче всичко си имало срокове за изпълнение по договор с енергото,но тия нагли пичове от EVN са ги минали отдавна. Та въпроса ми е къде мога да се разровя и да питам за това кой до къде е, и ще яде ли Асан баница по нова година? От Бургас съм- дали в бургаското районно или в някоя централа на EVN, и коя служба да търся незнам?? Някой ако е минавал през такива главоблъсканици и сподели ще съм му много благодарен. Поздрави
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ORI0N
- помощник
5 мнения в "Въпрос за присъединяване към ел.мрежата"
masterrichi
- специалист
виж окончателния договор кога е слючен с EVN ,срокът за проектиране , изграждане и вкарване в експлоатация е до една година,ако са надвишили този срок можеш да ги съдиш за неустойки.
lenko71
- специалист
За да ти сложат електромер, т. е. да ти отворят партида от EVN на твое име и да ти пуснат ток трябва да имаш разрешение за ползване, което е последния документ и е след акт16. Преди тези документи можеш да ползваш ток но договорката е със строителя (изпълнителя на обекта), т. е. слагаш временен електромер и плащаш на него (на изпълнителя).
ORI0N
- помощник
Там е работата, че нямам си идея какъв е договорът м/у стрителя и EVN. ТОй ми казва, че срокът им е изтекъл вече. За това ми е интересно някой ако знае какви са им сроковете за озаконяване на трафопоста, за присъединяване после към мрежата? И може ли някъде да се пита в EVN?
lenko71 става въпрос за нещата още преди Акт 16, там се бавят много. Аз за собствената си партида ми е ясно какво да правя, само да стигна до там.
lenko71 става въпрос за нещата още преди Акт 16, там се бавят много. Аз за собствената си партида ми е ясно какво да правя, само да стигна до там.
masterrichi
- специалист
Накарай строителя да ти покаже окончателния договор с EVN и какви ти са договорните отношения със строителя,кога му е пусковият срок с акт 16 и ако го е превишил би трябвало да има неустойки по договора,пък той да се оправя с ЕVN
Тема "Въпрос за присъединяване към ел.мрежата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература