Здравейте на всички. Проблема е с домофонна слушалка Фарфиса. Значи когато се вдигне слушалката се чува само силно бръждене и нито аз чувам какво ми говорят нито пък мен ме чуват аз какво говоря. Единствено когато задържа бутона за отваряне на вратата бръжденето от слушалката изчезва и започвам да чувам какво ми говорят и съответно чуват и мен, но и вратата се отваря а според мен не трябва да е така. Искам като вдигна слушалката да мога да комуникирам с хората долу и ако реша тогава и вратата да им отворя. Сградата е строена 2010 г. като от стената излизат 4 кабела. Качвам и снимка на слушалката. Според вас от къде може да идва проблема - от грешно свързване на жиците в моята слушалка или от някъде другаде. Дайте съвет как да разбера.
При нас домофона работи, когато някой звънне от долу на входа към съответния апартамент - тогава като вдигнеш можеш да говориш и чуваш. Ако никой не е звъннал и да вдигнеш слушалката нищо не се чува и няма никаква връзка.
Не разбрах - това бръждене е винаги когато вдигнеш слушалката т.е. и когато никой не ти е звънял ли?
Но по всичко личи, че не е както трябва. Ако се съмняваш в грешно свързване, може да провериш в някой съсед как са нещата примерно - как са връзките и дали там е същия проблем.