Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Evgeni30 - специалист
Здравейте

имам нужда от съвет:

В хола си имам модерен полилей на Амбиенте, 5-ца. Когато някоя крушка изгори....при включване на ключа...дава на късо и се изключва бушона. Не знам какъв е проблема. Преди имах стар полилей 5-ца и не ми правеше проблеми.

Горе в чашката имам германска лустър клема с три входа (преди беше от черните), а средния вход е заземяване.

Аз съм вързал новия полилей както беше стария, а в третия вход (средния/земя) на лустър клемата не съм вкарвал нищо. Дайте идеи.
fikata - майстор
Според описанието ти,проблемът не е в полилея а в крушката. Самата крушка при изгарянето прави късо в електродите или в цокъла и ти изключва предпазителя.
Нали като смениш лампата с нова намаш проблем?
Evgeni30 - специалист
Като сменя с нова нямам проблем.........но като тръгне да гори някоя......при включване на ключа, прави късо и изключва предпазителя.

Въпросния полилей е с крушки миньонки. При изгарянето , след като съм я отвил, се вижда леко нагаряне или дупка по миньонката. Аз си мислех, че много ги затягам здраво и почнах да не ги затягам толкова на макс.

Дали да не сменя фасунгите.....сега са бели (май полипропиленови)?
fikata - майстор
Най напред потърси миньонки от реномиран производител.Предположението ми за проблем в цокъла на лампата май се оказва вярно.По добре е лампата да бъде натегната за да се осигури по добър електрически контакт между нея и фасунгата и така да се сведе до минимум отделяната топлина при контактуването.
Очевидно при нагряването изолаторът/диелектрика/ на лампата между контактната й пъпка и резбованата метална чашка не издържа,става проводим и в един помент се получава късо съединение.
Evgeni30 - специалист
Да купувам ли нови фасунги или само по-скъпи и качествени миньонки?
moimoimoi - майстор
по добре си сложи енергоспестяващи, ама хубави,дето светят жълто, не некви бели боклуци дето дразнят очите
по малко загряват-няма опасност за фасунгите
fikata - майстор
На този етап само смени лампите.Времето ще покаже,ако е необходимо да сменяш и фасунгите..
Evgeni30 - специалист
благодаря ви, много добри пичове сте

Тема "изключващ се бушон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: