Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте
Тонколонки ми са G-120 Бяха на няколко месеца когато се развалиха Може би причината е че паднаха от масата Имам мултицет снимки съм качил
тук http://ivma.snimka.bg/other/tonkolonki-g-120.433142 Може ли някой да обясни къде да замервам с мултицета за да намеря проблема В момента
като включа слушалки в компютъра звук се чува като включа тонколонките нищо не се чува дори пращене Благодаря предварително за помоща
darken_nz - специалист
Щом са паднали значи първото за което трябва да се гледа е някой елемент да не хлопа на платката, тоест да не мърда и да има хубав контакт, после се оглеждат проводниците за някой разхлабен или откъснат, трябва да се огледат буксите и говорителите.
С мултицета можеш да провериш намотките на трафото, кабелите, ,диодите и др.
Иначе причини колкото искаш.
Може да имат и някакъв фабричен дефект или по-просто казано да си случил на ментаци.
MamaMy - майстор
Още на първата снимка ми се струва, че имаш прекъсната писта. Дори парче от платката май е счупено.
stefan_gb - специалист
МУ е прав , прекъсната е масата след изправителните диоди. Опитаи се да запоиш един мост от тънък изолиран проводник както съм ти посочил с червената ивица.

Прикачен файл

021520605 (1).jpg
021520605 (1).jpg (51.21 KиБ) Видяна 2619 пъти
moimoimoi - майстор
:? на мен това което му казвате че е прекъснто ми прилича на лепило върху платката
stefan_gb - специалист
:) да взема мултицета и да измери тук там, врачки няма .
Оказа се че проблема е в трансформатора Дълго време неможах да намеря , докато един познат ми каза че мога де сложа трансформатор и токоизправител за 9 волта без да повредя тонколонките Взех такъв от едно старо радио и вече работят Не минах и без запояване защото някой жички се бяха откъснали Сигурно са се развалили защото копчето за включване е сложено на вторичния кръг на трансформатора и така той се нагрява постояно ако са включени в мрежата Благодаря на всички за помоща
krasiorocknroll - специалист
Друг път ако имаш такъв проблем-започваш с проверка на високоговорителите,крайните транзистори/или интеграла/,изправителя и трафа. :)

Тема "Как да поправя тонколонки G-120" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: