• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
anton70 - помощник
Собственик съм на две пещи на две фази. Преди време имаше един от наше село смяташе кантала и ги вързваше към ел.мрежа. Но сега същият човек е някаде в Европа. Сега ми трябва още една която ще е на 3фази. Пеща в момента се зида. Кантала е сметнат А1 от 3,25 и 2,25 уж трябва да достигне 1250°C. На старите пещи купувах контактори Телемеханикс и са с уреди на КОМЕКО. А за тази пещ един приятел ми подари чисто нов 100А български. Пеща ще е 22киловата. Та проблема ми е.

По какъв начин да вържа кантала на триъгълник, звезда или паралелно. Само да се не смеете ако напиша нещо грешно защото в токовете ме няма много. На кантактора има 3входни болта и три изходни, които за мен са входовете на фазите и изходите им. Но трябва да изкарам от него и оперативна верига за термо контролера на 220В. Купих и един автоматичен прекъсвач 100А и се изръзих с 98лв. И това е общо взето, връзката на контактора и на кантала как да направя. Сега ще пусна снимки да го видите, макар че ел. табло не е завършено, и връзките на една подобна пещ.
anton70 - помощник
е това е контактора

Прикачен файл

RT161771.JPG

Прикачен файл

RT161769.JPG

Прикачен файл

RT161768.JPG
anton70 - помощник
А тази пещ е на мой познат, и тя е на три фази, да погледнете как е свързана. Ето ги и сметките на кантала

14 000 W, 380 V - 36.84 A - 9.83 oma
ot 3,25 mm - 56.15 m
ili 510 navivki na dornik 35 mm prez 9.5 mm
8 000 W, 380 V - 21.05 A - 17.20 oma
ot 2,25 mm - 47.10 m
ili 428 navivki na dornik 35 mm prez 6.5 mm

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
root666 - специалист
Какво правите с тия пещи?
cvettomirr - специалист
На Антон му трябва помощ, а това какво прави божа работа. Не е споменал.
Mapek - специалист
До колкото разбирам основния ти въпрос - триъгълник. За оперативна верига за термоконтролера - прекарваш захранването на бобината през него /евентуално и "пуск-стоп"/

Прикачен файл

триъгълник.JPG
триъгълник.JPG (30.34 KиБ) Видяна 8629 пъти
kam34 - специалист
Ще топят злато :roll:

Контактора ти е чешки а не български.

Колко ли би струвало пълно проектче за такава пещ :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Някой друг заусенък :wink:
anton70 - помощник
Ще печем градинска керамика, изпичане на глина за саксии, кашпи, вази и др. Той кантала е смятнат, само трябва се върже към ел.мрежа.
fikata - майстор
Въпрос към Марек Колега защо реши, че свързването на нагревателите трябва да е в триъгълник?
- дадени са два вида нагреватели с мощност 14000 и 8000W. По колко са на фаза?
- от приложените снимки на пещ има два силови контактора.
- има и помощни контактори 2бр и габровско реле за време РМВ
наличието на два вида по мощност нагреватели на фаза и реле за време предполага регулиране на пещта,освен с терморегулатор по температура, така и по мощност и по време....
Последна промяна от fikata на чет ное 17, 2011 8:10 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Направа на ел. пещ за 1250°С" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: