Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
винаги съм се отнасял с голямо уважение към хората разбиращи от електротехника...
Надявам се да попадна на човек, който си е правил LED лампа (от 5мм светодиоди) захранвана от 220V.
Чувал съм, че се изполва основата на изгоряла енергоспестяваща крушка.
Това, с което разполагам са 100 бр светодиоди, изгоряла енергоспестяваща крушка и желание.
Иван.
ditronix - специалист
Какво искаш да направиш? Да събереш 100-те диода върху тази основа или идеята е да ползваш инвертора от енергоспестяващата лампа? И в двата случая ще имаш много проблеми. Инверторът е неподходящ заради високото напрежение на изхода му. Тези 100 диода спокойно можеш да ги захраниш с един грец и малък електролит след него от мрежата 220V-ще изкараш около 300-320V право,което е напълно достатъчно за целта. Можеш да се подсигуриш с един последователен резистор 10-15 ома/2-5W и ще светнеш диодите. Ако си решил да ги събереш както е при така наречените "царевици" обаче ще си е голям зор-платки,механичен монтаж,връзки..... Подобно нещо съм направил в банята в шкафчето. Диодите са върху една платка с размери 40х8 см. или нещо подобно. Върши добра работа.
hidrazin - майстор
Дали си заслужава за тази цена да си я правиш сам?
http://its2bg.com/e27-108led

Изображение
:partyman:
sstefanov - майстор
Има цяла една голяма тема по въпроса. Използвай търсачката.
lz1tar - специалист
Виж в elwo.ru,има дадени схеми,едната съм я правил свети вече 7 месеца нонстоп.По удачно е светодиодите да са 10мм

Тема "Направа на LED лампа (от 5мм светодиоди) захранвана от 220V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: