Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Можели някои да покаже схема за термо реле за инкубатор възможно най елементарно ,но като се има и напредвит ,че трябва да е точно.
Това ми звучи като хубаво и евтино - такива филми няма.
Освен това темата ти не е за тук а за ЕЛЕКТРОНИКА И СХЕМИ.
Ей тук има 11 страници тема за терморегулатор за инкубатор.
Там още на първа страница съм дал схема на работещ.Приятно четене.
ТЕРМОРЕГУЛАТОР ЗА ИНКУБАТОР
:partyman:
hidrazin написа:Това ми звучи като хубаво и евтино - такива филми няма.
Освен това темата ти не е за тук а за ЕЛЕКТРОНИКА И СХЕМИ.
Ей тук има 11 страници тема за терморегулатор за инкубатор.
Там още на първа страница съм дал схема на работещ.Приятно четене.
ТЕРМОРЕГУЛАТОР ЗА ИНКУБАТОР
:partyman:

Голямо благодаря
мога да ти дам линк да си купиш много съм доволен от него каквото показва такава е и температурата 46 лв мисля че беше?
Ако излезе сполучлив този опит ще си взема.
Stanimir, кажи в какви граници се изисква да се движи(да се управлява) температурата - респ да се потърси такъв терморегулатор. От тези стайните няма ли да стане ?
Аз съм си правил инкубатор с контактен термометър (регулиране около t=37,5...37,7 градуса ).Използвах и междинно реле,защото мах.ток през "живака" е малък.За "въртенето" - двойнотарифен електромер (но с повечко стрелки) и на 2часа..."въртерне" (накланяне с електромоторче от чистачки на автомобил , лостова система и крайни изключватели "шаубау")...пъдпъдъци,пилета,пуйчета (пуешките яйца 1 седмица "напред"...пуйката мъти 28 дена).
Следи и влажността!
vk написа:Stanimir, кажи в какви граници се изисква да се движи(да се управлява) температурата - респ да се потърси такъв терморегулатор. От тези стайните няма ли да стане ?

Температурата трябва да е 37,5 постоянно да няма голям толеранс от 3-4 гр.Аз имам фабричен инкуботор за около 30 яйца с едно моторче от грил и една пластина от долу което работи когато нагрява и на минута две претъркаля яйцата.Според мен е много добро и елементарно ,мишките яли с...ли и регулотора загинал затова ми трябва схема ако мога да го възтановя.Благодаря за схемата мисля ,че е тази ще ги съпоставя двете дано е тази.
Тези стайните не стават - дават голяма разлика.Тук няма никакви 3-4 градуса разлика.
Температурата може да мърда в обхвата 37,5 - 38 градуса.Надолу не се люпят, нагоре стават
яйца на фурна.
Еййй, те много строги изисквания, не съм знаел. Освен тази температура много висока ми се вижда. Айде сега лятото добре, ами в голямата зима да я поддържаш- отвън минус, вътре 37. Това е убийствен разход на енергия.
затова са прави в изолирана кутия или стар хладилник?
Толеранса може да е 0,3-0,4 но най честата грешка която се допуска е прегряването. Тоест слагат мощни нагреватели и докато терморегулатора отчете реалната температура става белята. Е не стават яйца на фурна както казва колегата "hidrazin" но люпимоста пада и излизат недъгави.
Обратното не е проблемно могат спокойно да се охладят и до 32 градуса за кратко време. Даже при водолюбивите птици такава процедура на принудително охлаждане се прави по един път на 24 часа.
А при самото люпене температурния режим е с 1 градус по ниско.

А прави се в изолирана кутия точно заради разхода на енергия и за да не си зависим от околната температура. Иначе промишлените почти нямат изолация. Но там се прави постоянно вкарване на яйца за инкубация.Нещо като поточна линия на всеки 3 дена се махат едни и се добавят други. Защото първата седмица те практически приемат тази топлина да развиват ембриона но втората и третата почват да отделят такава. Така там се получава че едните топлят другите и се добавя много малко енергия.
Последна промяна от lov на вт май 08, 2012 11:35 pm, променено общо 1 път.
убийствен разход на енергия.

Абе ти защо ги ръсиш все едни такива?
Домашни инкубатори обикновено се правят от стари хладилници - ДОБРА ТЕРМОИЗОЛАЦИЯ.Какъв разход на енергия?
За едни 120 литров хладилник нагревател от 40 вата му е напълно достатъчен и даже не работи през цялото време.
За цялото време за люпене я ти лапне ток за 5 лева, я не.
А относно яйцата на фурна - я да ти избяга температурата над 42 градуса за повечко време и ги имаш.
:partyman:
Имам един курник с два нагревателя по 150w ама втория е в резерв за страх. Та с тая мощност пека 800 запъртъка :lol: . А като хване жегата нищо че се опитвам да правя постоянно зареждане често се случва да видя че е включил в режим на охлаждане. Тъй че разхода не е никак голям.
А това с бягането на температурите и издънването на техниката не е нищо ново под слънцето. Ама за такива температури от 42 дай да не говорим. Или правиш нещо със всичките защити или като не можеш вообще не се захващаш.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Електротехника”