• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petiolov - напреднал
бойлер е http://www.tesy.com/bg/products/elektri ... e_9_5_k_w/ и проблема е че като спра водата той продължава да нагрява и през душ слушалката излиза пара
Virtuozo - специалист
Не е на добре работата. Аз имам Дипломат който не е под талягане и когато отвориш крана водата преминава и включва с налягането си един електрически клапан и тока протича към нагревателите.Незнам и при тебе ли ще е нещо такова ами сигурно,то какво друго ще го управлява. Отваряй и виж нищо сложно няма,не е телевизор я [-o< трябва да го оправиш задължително щото щом от слушалката излиза пара представи си какво става вътре при нагревателите! Те и без това тея бойлери са афиф вътре пластмасите ще се деформират като стой та гледай и ще гръмне даже.То няма да е гърмене като гърмене на 80 литров бойлер ама когато човек се къпе в банята е от изключителна важност нищо да не гърми!!! Работят ли нагреватели с мощност няколко киловата в чаша вода(толкова е чашката с нагревателите) която не циркулира постоянно то тя кипва за секунди и става така че бойлера отива на отпадъци със сигурност и ако се размине само с това ще е щастие.
ESPACE - майстор
Това е проточен бойлер под налягане. Връзва се на мястото на обикновен бойлер. Няма как след като спреш водата да излиза пара. Като затвориш крана на смесителя, как ще излиза пара :?:
Интересно, направили са го 9,5kW. Между другото това не е продукт на Теси, израелски е.
Сигурен ли си че продължава да нагрява след като спреш водата. ако е така ще изключи еднократната защита вътре.„
Абе с две думи нещо си объркал при връзването.
fox_vt - майстор
Този бойлер има един включвател който задейства със магнит във самата тръба като падне налягането включва като спреш душа или мивката и се дигне налягането изключва СЪС доста отчетлив звук виж дали го има при теб.Второ ако все пак не изключи има защита която го спира на 60 градуса щом и тя не сработва нещо не е наред.На колко години е бойлера твърда ли е водата правени ли са досега ремонти?
ESPACE - майстор
Този бойлер има датчик на поток. Единственото нещо свързано с налягането е че като падне то пада и дебита и датчика не регистрира поток. Иначе вярно е с магнит. Не изключва от налягане!
Наистина ми е странно как давате съвети без да сте отваряли такова нещо!
fox_vt - майстор
Еми то се подразбира че като има поток ще падне и налягането има такъв закон във физиката в раздел флуиди ама кой да чете не ме ядосвай и ти кат ония в другата тема.Имам същия проточен ин лайн но 7 кв казах от къде може да е проблема стига издребнявахте вече аман.
ESPACE - майстор
Уф, писна ми честно. Кво падане на налягане те гони, подразбирало се, пълни глупости. Нищо не се подразбира. Принципа е, че като има движение на флуида то увлича поплавъка с магнита. Налягането участва само колкото да се постигне определен дебит! Естествено, че като отвориш душа пада налягането в бойлера, но това не е причината да сработи датчика.
Ако преди бойлера имаме един кран и го притворим толкова, че през него да преминава вода с дебит около 0,5л.мин. когато се отвори душа. Когато няма потребление на вода налягането в бойлера ще е равно на това във водопровода - 6 бара примерно. Отваряме душа докрай - налягането ще стане почти 0. Бойлера ще включи ли? Ще имаш ли топла вода? Няма да имаш, защото датчика включва при дебит 1,2л.мин !!!
Толкова с четенето на законите от физиката, раздел флуиди!
fox_vt написа:
Този бойлер има един включвател който задейства със магнит във самата тръба като падне налягането включва като спреш душа или мивката и се дигне налягането изключва
Е те това горното НЕ Е ВЯРНО! Няма пресостат, който да реагира на налягане в този бойлер
fox_vt - майстор
Уф добре де не е пресостат датчик за движение да бъде хубу писна ми да споря за излишни работи.Сега ми кажи съгласен ли си или не с другата ми част от мнението с което се опитвам да помогна за разлика от тебе :lol: И нека автора сподели все пак какво е постигнал до сега.Мир да има аман изядохте ме :razz:
tretre - специалист
Професори!
От вашето джанкане аз едно не разбрах:
с датчик за поток ли е, с магнит, или с една пласмасова врътка която като минава вода през нея се завърта и дава на контакт?
ESPACE - майстор
tretre написа:
Професори!
От вашето джанкане аз едно не разбрах:
с датчик за поток ли е, с магнит, или с една пласмасова врътка която като минава вода през нея се завърта и дава на контакт?
О боже!!! този дори не може да чете!
  • 1
  • 2

Тема "какъв е проблема на бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: